Zprávy   Kriminalita   Kultura   Fotoreportáže   Inzerce   FACEBOOK   Redakce   Reklama   Odkazy
  

 
Více...

www.foto-show.cz

www.aaasedacky.cz

Více...

 

 Dobrej start skončil. Dívky rady expertů nezapomněly

 STRAKONICE - 28. června 2012 - 16:20 - Focení profesionálních modelek v blatenském ateliéru Mako si vyzkoušela trojice dívek za Základní školy Krále Jiřího z Poděbrad - Pavlína Šperlová, Sára Šímová a Lů (Lucie) Knéblová. Jaroslav Kortus pro nepsanou vítězku projektu Lů vyrobil velkoformátový portrét o rozměrech 80x58 cm. Další dvě žačky získaly portréty o něco menší. Takto originálně byly díky sponzorovi, společnosti Penta cz oceněny za svou výraznou snahu v projektu Dobrej start.

 Jaromíra Nováková, policejní mluvčí, spoluautorka projektu

www.dre-kon.cz   

   Ostatní děvčata za trojicí jmenovaných vůbec nezůstávala pozadu, v každém dílu se vždy bohatě diskutovalo i vyptávalo, takže nakonec všechny po zásluze obdržely dárkové balíčky s cenami od Města Strakonice a Preventivně informační skupiny Policie ČR.

   Přínos projektu:

   Zakončení v komorní atmosféře školy spojené s vyhodnocením projektu se konalo 27. června. Autorka projektu Martina Vaněčková uvedla, že výsledky porovnávacího testu v oblasti dívčích otázek - očkování proti rakovině děložního čípku a antikoncepce – ji příjemně překvapily. Před besedou, kterou vedl primář gynekologicko-porodnického oddělení Václav Vlášek a doplnil ji ředitel Dětského centra Jihočeského kraje Martin Karas, bylo správných odpovědí v testu 40 procent a špatných 45 procent, zbytek otázek byl nevyplněný nebo byly zodpovězeny správně jen z části. "Po čtvrt roce byl test zopakován a zřejmě se úsilí primáře Vláška a ředitele Karase neminulo účinkem, když tentokrát bylo devadesát procent odpovědí správných a pouze 6,5 procenta špatných. Zbytek jsou opět nevyplněné nebo nepřesné odpovědi," řekla Martina Vaněčková.



   Rozloučení s překvapením:

   Zakončení projektu ve třídě kromě děvčat sledoval ředitel školy Josef Mráz a učitelka Libuše Blovská. Za organizátory - Strakonickou televizi přišla Martina Vaněčková, která omluvila místostarostku města a patronku projektu Ivanu Říhovou (toho času na dovolené) a za Policii ČR se dostavil vrchní komisař služby kriminální policie a vyšetřování František Toman. Vyhodnocení dokumentoval policista Vilém Zábranský.

   Kromě dárkových tašek, portrétů a sladké tečky (jahodového dortu) na školačky čekalo ještě jedno překvapení. Byl jím devatenáctiminutový dokument Strakonické televize Dobrej start, který připomněl, kam všude se holky během půl roku nenásilného vzdělávání na poli prevence podívaly, ovšem největší část byla věnovaná protidrogové besedě strakonického kriminalisty Miroslava Vávry. Dokument má být zveřejněn na webu Strakonické televize a Policie ČR v červenci.

   Poděkování za podporu:

   Bez podpory Města Strakonice, Strakonické televize a Územního odboru Policie ČR ve Strakonicích by projekt nemohl být vůbec zrealizován. Velké poděkování patří Okresní nemocnici – primáři Vláškovi, jeho sestřičkám paní Bláhové a Jurášové, řediteli centra Karasovi. Dále okresnímu soudu, jeho předsedkyni Martině Flanderové a soudcům Tomáši Uldrychovi, Tomáši Lisovi, Miroslavu Bažatovi, Daně Chromé a Lence Bártové, za policii pak kolegům Věře Skolkové, Miroslavu Předotovi, Miroslavu Vávrovi a Ivaně Kajtmanové A v neposlední řadě sekretáři ČSTV Pavlu Koubovi, vizážistce Kateřině Krahulcové a Romaně Častoral.

   Vážím si, že si všichni jmenovaní pro děvčata připravili besedy bez nároku na honorář a hlavně dokázali zvolit poutavý, neformální styl přednášky. Za pravidelnou mediální podporu jsem vděčná Strakonické televizi, jejímu kameramanovi Jaroslavu Landsingerovi a novinám Maxim. Osobně děkuji za články o Dobrém startu novinářům Jarce Krejčové, Petru Škotkovi, Tomáši Přibylovi a Václavu Janoušovi.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

PR: Unikátem léta bude Stezka korunami stromů na Lipně

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...