Hlavní strana
 

Zprávy - Kriminalita - Kultura - Fotoreportáže - Inzerce - FACEBOOK - Sportovní odkazy

 
Více...

www.foto-show.cz

Více...

www.aaasedacky.cz

Více...

 

 

www.strakonickonews.cz - Zprávy 

 OBRAZEM: Plavecké léto plavců s postižením

 STRAKONICE - 23. července 2011 - 16:33 - Bezmála šedesát plavců s tělesným postižením a dvacet devět dobrovolníků pod vedením týmu pracovníků KONTAKTU bB prožívalo v minulých dnech Plavecké léto ve strakonickém areálu Na Křemelce. Společně zdokonalovali plavecké schopnosti podle metodické řady KONEV autorů Martina Kováře a Jana Nevrkly.

 Připravil Jan Škrle  

www.dre-kon.cz    Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Rodák z Písku, Martin Kovář, trojnásobný vítěz na paralympiádě v Athénách a vítěz Evropského poháru handbikerů, se také programu sám aktivně v prvním týdnu účastnil.

   Druhého turnusu se zúčastnila Milada Kunová, bronzová z Mistrovství světa na Novém Zélandu v roce 1998. Do Strakonic přijela z rodné jihočeské vísky Husinec utužit svoji fyzickou kondici spolu s manželem Václavem, který byl v minulosti oporou mužských reprezentačních štafet, a dvěma dcerami.

   Na všech třech turnusech intenzivně trénovala Kateřina Lišková, paralympijská medailistka, která ačkoli v závěru loňského roku ohlásila ukončení závodní plavecké kariéry, stále podává výkony patřící ke světové špičce.

   Plavecké léto KONTAKTU bB bylo pro všechny plavce s tělesným postižením ideální příležitostí k intenzivní práci na zlepšení fyzické kondice, o které se spolehlivě postaralo plavání dvakrát denně doplněné o rehabilitační a jógové cvičení. Program zpestřovaly zábavné interaktivní programy letos zaměřené na rozvoj schopnosti improvizace. 

   Strakonický pobyt byl intenzivním zážitkem nejen pro plavce, ale také pro jejich instruktory, kteří zastávají i roli osobních asistentů. Pro ně bylo na pobytu připraveno školení v plavecké metodické řadě, které zúročili nejen na pobytové akci, ale především při celoroční plavecké výuce ve střediscích sdružení v Praze, Brně, Karlových Varech a Českých Budějovicích.

   Nabité týdny jsou vždy zakončeny pátečním dopoledním závodem Strakonice Cup I - III. Závod zpestřil štafetový závod dobrovolníků a pracovníků KONTAKTU bB. Nad pobytovou akcí ve třech turnusech převzali záštitu hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola a starosta Města Strakonice Pavel Vondrys, který přišel plavce v jejich úsilí na závodě Strakonice Cup II povzbudit.

Máte informace stojící za zveřejnění? Nečekejte až zavoláme a ozvěte se nám sami.

Napište nám e-mail nebo volejte:

+420 724 576 434 a 

+420 607 640 368

 

 

  Více...

Více...

Více...

   
Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2011, Všechna práva vyhrazena
Redakce - Reklama