Hlavní strana
 

Zprávy - Kriminalita - Kultura - Fotoreportáže - Inzerce - FACEBOOK - FOTBAL - HOKEJ - BASKET M - BASKET Ž - HÁZENÁ - VOLEJBAL

 
Více...

www.foto-show.cz

Více...

www.aaasedacky.cz

Více...

 

 

www.strakonickonews.cz - Zprávy 

 ODS: Starosta neodešel, byl automaticky vyloučen

 STRAKONICE - 13. září 2010 - 20:46 - Odchod strakonického starosty Pavla Vondryse z ODS nebyl dobrovolný, jak tvrdí on, ale byl automatický, protože porušil stanovy. Tvrdí to strakonická organizace ODS. Obě strany se shodnou jen na tom, že starosta poslal svému místnímu sdružení dopis, ve kterém oznámil ukončení členství. 

 Text: Tomáš Přibyl 

Vstupte do našeho světa...    Reklama u nás se vyplatí. Více...

   O odchodu starosty Strakonic Pavla Vondryse z ODS jsme informovali v pátek 10. září - celý text níže. 

   Podle místopředsedy strakonického sdružení Občanské demokratické strany Tomáš Hajduška ale starosta neodešel ze strany sám, ale byl automaticky vyloučen. "Podle stanov ODS totiž členství v ODS automaticky zaniká v okamžiku podání kandidatury do komunálních voleb za jiný politický subjekt bez souhlasu ODS. Tento okamžik, tedy okamžik podání kandidatury, nastal nejpozději dnem 10. 8. 2010, který byl posledním dnem pro podání kandidatury," uvedl pro StrakonickoNews Tomáš Hajdušek s tím, že Pavel Vondrys doručil oznámení o odchodu z ODS svému sdružení 20. srpna. "Vzhledem k tomu, že Vondrys a Pavel kandidují v komunálních volbách za jiný politický subjekt do zastupitelstva města Strakonice, tak jediným orgánem, kdo jim mohl dát k této kandidatuře souhlas, je Místní sdružen ODS Strakonice. A to žádný souhlas nedalo, ostatně Vondrys ani Pavel o tento souhlas ani nikdy nepožádali," dodal. 

   Místopředseda strakonické organizace ODS také doplnil, že Smírčí výbor ODS v Praze potvrdil vyloučení Pavla Pavla ze strany. O jeho vyloučení rozhodla strakonická organizace letos 3. června a místostarosta Pavel Pavel se proti rozhodnutí odvolal. "Smírčí výbor ODS svým rozhodnutím potvrdil správnost vyloučení Pavla když konstatoval, že místní sněm ODS Strakonice pro jeho vyloučení měl oprávněné důvody. Správnost vyloučení mimo jiné znamená, že Pavel nemůže podle stanov ODS nejméně po dobu tří let od svého vyloučení požádat o znovupřijetí do ODS," dodal Tomáš Hajdušek.



Dříve zveřejněné zprávy k tématu:

 Starosta Pavel Vondrys vystoupil z ODS

 STRAKONICE - 10. září 2010 - 20:18 - Strakonický starosta Pavel Vondrys už není členem ODS. Ze strany odešel sám a v komunálních volbách společně s místostarostou Pavlem Pavlem povede kandidátku nestranických nezávislých kandidátů Slušnost a jistoty pro Strakonice. 

 Text: Tomáš Přibyl 

    Odchod z ODS a sestavení vlastní kandidátky je koncem názorových rozporů ve strakonické organizaci Občanské demokratické strany. Ty začaly zhruba před dvěma třemi lety a přibližně před rokem a půl se dostaly i na veřejnost. "To, že jsme měli snahu řešit výherní automaty, stálo u mých potíží v ODS," řekl dnes starosta. 

   Názorové rozpory, které se dostaly na veřejnost, se týkaly například odvolání místopředsedy strakonické ODS a předsedy dozorčí rady strakonického pivovaru Tomáše Hajduška, stavění nové budovy ZŠ Povážská s úvěrem nebo otázky míry zadlužení města. 

   Starosta s místostarostou se nejprve nedostali do vedení strakonické ODS a založení další strakonické organizace strany jim krajské vedení neumožnilo. Když začalo být zřejmé, že se nedostanou ani na kandidátku pro komunální volby, Pavel Vondrys a Pavel Pavel začali připravovat vlastní nezávislou kandidátku. Pavla Pavla pak strakonická organizace ODS ze strany vyloučila - podle vedení strakonické ODS šlo o logický krok vzhledem tomu, že místostarosta se starostou připravovali vlastní kandidátku. Podle Pavla Pavla šlo o názorovou čistku. 

   Starosta Pavel Vondrys přestoupil do sdružení ve Volyni a zdůvodnil to tím, že chtěl ve straně zůstat, ale nechtěl byt členem strakonické ODS. "Považuji je za slušné lidi, se kterými si člověk rád popovídá," řekl Pavel Vondrys o volyňské organizaci Občanské demokratické strany. 

   Tím, že starosta nakonec z ODS sám odešel před několika týdny a místostarosta byl vyloučen, se ze sporů uvnitř strany stává běžná názorová debata mezi dvěma kandidátkami. "ODS je pro mě stále srdeční záležitost a doufám, že se situace změní a budu si moct členství obnovit," řekl Pavel Vondrys závěrem. 

Máte informace stojící za zveřejnění? Nečekejte až zavoláme a ozvěte se nám sami.

Napište nám e-mail nebo volejte:

+420 724 576 434 a 

+420 607 640 368

 

 

  Více...

Více...

   
Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2010, Všechna práva vyhrazena
Redakce - Reklama