Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Nové komunální volby ve Strakonicích. Rozhodl Ústavní soud

 STRAKONICE - 14. srpna 2019 - 12:44 - Ústavní soud v Praze potvrdil v úterý 13. srpna rozhodnutí krajského soudu V Českých Budějovicích o neplatnosti komunálních voleb ve Strakonicích. Rozhodl tak již podruhé, že stížnost starosty Břetislava Hrdličky a vedení města je neopodstatněná. O termínu nových voleb by mělo být rozhodnuto do třiceti dnů.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Strakonická veřejnost, která komunální volby vyhrála a získala 16 z 21 zastupitelských křesel, tak podle definitivního rozhodnutí soudů byla neprávem zvýhodněna ve volební kampani. Podle stížnosti opozice, zvýhodnění spočívalo zejména v tom, že Strakonická veřejnost neumožnila ostatním volebním subjektům dostatečně se prezentovat v městských tiskovinách či na veřejných výlepových plochách. Starosta Břetislav Hrdlička vytrvale namítá, že se ani on ani jeho kolegové ničeho nekalého nedopustili.

   Ve volbách získala Strakonická veřejnost 51 procent hlasů. Odhadovat, jak by to mohlo dopadnout v opakovaných komunálních volbách, je podle znalců situace ve městě ne nepodobné věštění z křišťálové koule. Tak jako tak by se ve Strakonicích měl pročistit vzduch, doslova i v přeneseném slova smyslu. Také s ohledem na to hlavní, co má radnice na starosti - totiž službu občanům.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist