Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Projekt Senior cílí na prevenci kriminality, dostane podporu

 STRAKONICE - 23. května 2019 - 6:59 - Pět let trvá ve Strakonicích cyklus setkávání starších občanů s Policií ČR na téma Bezpečí seniorů. Tento projekt zvaný Senior má vlastně dvě části -  setkání totiž navazují na speciální divadelní představení. Strakonické radnici se nyní podařilo pro projekt získat finanční prostředky od Jihočeského kraje. Informovala o tom mluvčí radnice Markéta Bučoková.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   "Prostředky půjdou z dotačního programu Podpora prevence kriminality v Jihočeském kraji. Kraj ho zveřejnil koncem loňského listopadu a Město Strakonice požádalo o podporu projektu Senior a dostane na něj neinvestiční dotaci ve výši 20 000 korun," uvedla Markéta Bučoková. Tuto částku obdrží město na účet po podpisu smlouvy. Celkové výdaje na projekt budou letos 71 500 korun, město tedy uhradí ze svého rozpočtu 51500 korun.

   Také ve strakonickém okrese jsou každoročně zaznamenány případy, kdy pachatelé zneužijí důvěřivosti a bezmoci seniorů a naruší jejich soukromí s cílem získat jejich celoživotní úspory pod smyšlenými historkami. "Výjimkou není ani případ, kdy se pachatel nezdráhal seniorovi fyzicky ublížit. Na základě těchto případů vznikla témata a obsah sehraných divadelních scének," vysvětlila mluvčí radnice.

   Ze statistických údajů podle jejích slov vyplývá, že sice dochází v rámci okresu ke snížení počtu těchto případů, ale je také možné se domnívat, že vliv na to může mít systematická a na sebe navazující prevence, kterou rozvíjejí ve Strakonicích od roku 2015.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist