Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Pivovar DUDÁK Strakonice vyrobil víc Zeleného velikonočního

 STRAKONICE - 20. dubna 2019 - 9:25 - O více než 25 procent zeleného piva víc než vloni uvařil sládek strakonického pivovaru DUDÁK Vlastimil Matej. Pro letošní rok ho tu připravili přes 200 hektolitrů, loni to bylo o zhruba 50 hektolitrů méně.

 Text a foto: Pavel Pechoušek, pracovník PR

www.dre-kon.cz   

   „Jedná se o zelené dvanáctistupňové pivo příjemné, hořké chuti, s obsahem alkoholu 4,8 procenta,“ uvedl sládek Vlastimil Matej.

   S vařením zeleného piva se ve Strakonicích začalo v roce 2015. Tehdy se tu uvařilo 50 hektolitrů. Od té doby počet uvařených a prodaných hektolitrů zeleného piva více než čtyřikrát vzrostl. Velikonoční speciál s typickou barvou se rozvážel po dudáckých hospodách a restauracích. Od středy 10. dubna se prodává i v litrových, čirých lahvích na pivovarské prodejně a v brněnském distribučním centru pivovaru.

   „Každoročně vaříme čtyři pivní speciály. Velikonoční zelené je tradičně prvním z nich a jeho prodeje každoročně stoupají, z čehož máme radost,“ říká sládek pivovaru. Pro vaření zeleného piva byl použit moravský slad z humnové sladovny a upravený žatecký chmel. Stejně jako všechna ostatní strakonická piva i Velikonoční zelené kvasilo v otevřených kádích na spilce a dozrávalo 40 dnů v ležáckém tanku.

   Základem zelené báze, která se do piva přidává před jeho zfiltrováním, je bylina - kopřiva dvoudomá. Díky ní má Velikonoční zelené svěží zelenou barvu a současně si zachovává svoji původní chuť. Proto je rok od roku mezi zákazníky oblíbenější a jeho prodeje každoročně výrazně narůstají.

   Prodává se ve více než 150 podnicích na jihozápadě Čech, také v Praze, středních Čechách, na Brněnsku, ale i v několika restauracích v Maďarsku a na Slovensku, a to až do vyprodání zásob.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist