Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Strakonice povolí pouze na vymezeném místě tvorbu graffiti

 STRAKONICE - 27. února 2019 - 10:25 - Na základě žádosti fyzické osoby souhlasí město Strakonice s využitím plochy zdi u čajovny Pod stolem na Velkém náměstí. Připravovaný projekt je zaměřen na výtvarné ztvárnění graffiti a moderního street artu a bude realizován ve spolupráci s žadatelem a pedagogem ZUŠ Strakonice.

 Text: Markéta Bučoková, tisková mluvčí radnice Strakonice, ilustrační foto: Zdeněk Přibyl a dopisovatelé

www.dre-kon.cz   

   Město Strakonice, stejně jako jiná města, se potýká se sprejery, kteří ničí majetky jak ve vlastnictví města, tak v soukromém vlastnictví. Dle vyjádření architekta města je předmětná zeď spíše estetickou závadou a v úvahách o budoucí podobě západní části náměstí se s ní nadále nepočítá. Z tohoto pohledu se tedy využití zdi na legální graffiti nabízí.
Zapůjčení zdi na tyto účely je podmíněno zodpovědností žadatele za údržbu předmětné plochy.

   Pro účely graffiti vyhradilo nyní město plochy, a to oba podchody směrem k Podskalí, podchod směr Jezárky a zeď u skate parku Na Křemelce. V poslední době se množí případy sprejerství mimo tyto určené plochy. Město Strakonice se rozhodlo vyčlenit finanční prostředky, které nebyly vyčerpány jako odměna za pomoc při dopadení pachatele, který v loňském roce poškodil sochu Dorotky na Podskalí. Tyto finanční prostředky ve výši 10 000 Kč na základě rozhodnutí rady města budou použity jako odměna za poskytnutí informací vedoucích k odhalení pachatele, který ve Strakonicích masivně poškozuje majetek města i soukromých osob nevhodnými nápisy Guc Boss.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist