Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Volyňští policisté to umějí s defibrilátorem, zachránili život

 VOLYNĚ, STRAKONICE - 4. ledna 2019 - 8:55 - Volyňští policisté praporčík Josef Kainc a nadpraporčík Rudolf Němec v sobotu 29. prosince úspěšně použili automatizovaný externí defibrilátor (AED). Zachránili tak život jednašedesátiletému muži.

 Text: Jaromíra Nováková, mluvčí Policie ČR

www.dre-kon.cz   

   „V sobotu po 12. hodině jsme obdrželi od operačního důstojníka oznámení o muži, který zkolaboval před budovou vlakového nádraží ve Volyni,“ přibližuje zásah policista prap. Josef Kainc.

   Policejní hlídka během dvou minut od oznámení dorazila na místo události, kde nalezla staršího muže ležícího na zemi. „Na místě jsme zjistili, že pán je v bezvědomí, nedýchá,“ upřesňuje druhý člen hlídky nprap. Rudolf Němec a pokračuje: „Neváhali jsme a použili defibrilátor. Přístroj zhodnotil srdeční rytmus a pacientovi podal první pomoc. S kolegou jsme se začali střídat se srdeční masáží.“

   To už na místo dorazila také Zdravotnická záchranná služba ze Strakonic, která si muže převzala do péče. Policisté byli záchranářům nápomocni, když stále prováděli srdeční masáž. Resuscitace podle jejich odhadu mohla trvat přibližně 40 minut. Rychlý sled událostí, včasný příjezd a profesionální jednání policistů a rychlá pomoc záchranářů napomohly k obnovení životních funkcí muže. Poté ve Volyni přistál záchranářský vrtulník, který pacienta transportoval do nemocnice.

   Přístroj mají volyňští policisté ve svém služebním vozidle od listopadu 2018. Přístroje AED zapůjčili záchranáři na ta policejní oddělení, kde není dislokována výjezdová skupina ZZS. Zdravotníky proškolení policisté tak mohou účinně zasáhnout ještě dříve, než na místo dorazí sanitka s posádkou a příslušným vybavením. Stejně tak tomu bylo dne 29. prosince ve Volyni.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist