Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Komunální volby ve Strakonicích označil soud za neplatné

 STRAKONICE - 20. listopadu 2018 - 18:59 - Říjnové komunální volby ve Strakonicích označil dnes, v úterý 20. listopadu, českobudějovický krajský soud za neplatné. Vyhověl tak stížnosti neúspěšného kandidáta Karla Janského (Změna pro Strakonice - získala 7 611 hlasů, tj. 4,23 % hlasů) na nezákonnost voleb. Tu podal 20. října deset minut před uplynutím lhůty pro stížnosti. 

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Ve stížnosti šlo zejména o to, že měly být porušeny zásady předvolební kampaně a rovné podmínky v přístupu k možnostem propagace. Všechny výlepové plochy ve městě podle stížnosti mohla využívat jen Strakonická veřejnost a v městském zpravodaji vycházely účelové články. Krajský soud v Českých Budějovicích stížnost uznal za oprávněnou.

   Lídr Strakonické veřejnosti, která volby s převahou vyhrála ((51,15 % hlasů, 91 986 hlasů, 16 mandátů), Břetislav Hrdlička, novinářům v první chvíli řekl, že hnutí ani radnice nikoho neomezovaly a že ještě rozhodnutí nečetl.

   Volby, které s převahou vyhrálo hnutí Strakonická veřejnost, jsou tedy rozhodnutím soudu neplatné a budou se opakovat v novém termínu, který určí Ministerstvo vnitra ČR. K volbám by tedy znovu mělo jít zhruba dvacet tisíc voličů.

   O výsledcích říjnových komunálních voleb na Strakonicku jsme informovali zde. O podání stížnosti na jejich průběh jsme psali tady.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist