Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Na zkouškách ve Volarech i psovodi ze Strakonicka

 VOLARY/STRAKONICE - 14. října 2018 - 7:00 - Základní kynologická organizace Volary pořádala v sobotu 6. října zkoušky dle zkušebního řádu Speciálního kynologického svazu Tart. Zúčastnilo se jich osm psovodů z prachatického a strakonického okresu.

 Text a foto: Ladislav Beran

www.dre-kon.cz   

   Posláním zkušebního řádu je zvýšení úrovně kynologie a stanovení závazných pravidel pro přezkušování psů služebních a pracovních plemen v přirozených podmínkách, zaměřených na ochranu majetku, života a zdraví osob a podporu sportovního vyžití psovodů.

   Plemeno Německý ovčák bylo zastoupeno šestkrát, Německá doga a kříženec jedenkrát. Rozhodčí František Homolka a Pavel Majer hodnotili výkony psů v poslušnosti, na stopách a v obranách. Nakonec uspělo pět psů, tři psi kategorii nezískali a musí zkusit štěstí příště.

   Poděkování zaslouží všichni zúčastnění - figurant, kladeči, vedoucí zkoušek a Technické služby města Volar. O tom, že kynologie ve Volarech je na úrovni, svědčí výsledek člena klubu Petra Šindeláře, který se letos ve dnech 29. a 30. září stal v Srbské Kamenici se služebním psem Varem z Dvořákova sadu všestranným mistrem republiky SKS Tart 2018. Po Janu Böhmovi a Luboši Gricovi je to třetí mistr republiky z volarské základní organizace, a to za období pouhých pěti let, což svědčí o vysoké úrovni i trénovanosti čtyřnohých kamarádů.

   Přejme si tedy, aby i v budoucnu produkovaly kynologická organizace další úspěšné psovody, kteří se prosadí v různých kynologických soutěžích a budou tak reprezentovat své město. Heslem psovodů je Dobrou partu najdeš v Tartu.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist