Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Velikonoční zelené strakonického pivovaru je splněné přání

 STRAKONICE - 23. března 2016 - 19:24 - Do velikonočního týdne vstoupil Měšťanský pivovar Strakonice s Velikonočním speciálem. K prvním zákazníkům se Velikonoční zelené dostalo v pondělí 21. března. Informovala o tom mluvčí strakonické radnice Markéta Bučoková.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Takříkajíc otcem Velikonočního zeleného, což je míchaný nápoj na bázi piva, je sládek strakonického pivovaru Dušan Krankus. "Nehrajeme si s našimi zákazníky na schovávanou. Přece každý správný pivař ví, že pivo má svoji specifickou zlatou barvu. Ostatně, ne nadarmo se mu říká zlatý mok. Ale protože si současný konzument přeje něco neobvyklého a neotřelého, reagujeme na poptávku trhu, žádající si zelenou barvu. Zkrátka módní trendy nelze přehlížet," vysvětluje sládek.

   Podle jeho slov je základem Velikonočního zeleného ležák s poněkud vyšší chmelovou vůní a chutí. Ten pak smícháním s kvalitním bylinným extraktem získá zelenou barvu.

   Jak ale bude zelené pivo chutnat a bude jiné než předvánoční Sváteční medový speciál ze stejného pivovaru? "K Vánocům med, sladká chuť a vzpomínky na horké sluneční dny patří. S jarem, kdy slunce přibývá, si naše chuťové buňky žádají změnu. Ano, Velikonoční zelené bude chutnat jako český ležák s výraznější chmelovou chutí," objasnil Dušan Krankus.

   Sládek také neskrýval svou radost ze skutečnosti, že strakonický pivovar je schopen konkurovat velkým pivovarům nabízejícím speciály. "I my tady ve Strakonicích umíme uvařit něco neobvyklého a potěšit tím ty, kterým rodinné pivovarské stříbro patří," dodal.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist