Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Nová hasičská technika jako vánoční dárek i pro Strakonice

 STRAKONICE - 25. prosince 2015 - 10:27 - Profesionálním hasičům ve Strakonicích se před Vánocemi splnil spolu s kolegy z Jindřichova Hradce a Tábora sen o nové technice. Na Strakonicko totiž získali novou unikátní automobilovou plošinu. Informovala o tom tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje Vendula Matějů.   

 Text: Zdeněk Přibyl, foto poskytl HZS Jihočeského kraje

www.dre-kon.cz   

   Celkem tři kusy nové techniky, dvě automobilové plošiny a vyprošťovací automobil na podvozku Tatra, hasiči pořídili z projektu Připravenost Hasičského záchranného sboru České republiky k řešení povodní. Ten realizovalo v letech 2013 - 2015 Generální ředitelství HZS České republiky.

   Nová technika byla spolufinancována ze strukturálních fondů Evropské unie, konkrétně z Integrovaného operačního programu prostřednictvím Evropského regionálního rozvojového fondu.

   Automobilová plošina na podvozku 4x2 metry, která posílila techniku strakonických hasičských záchranářů, má pracovní výšku 30 metrů. Je vybavena teleskopicko-kloubovou technologií, která umožňuje práci pod úrovní podvozku. Plošinu lze sklopit do negativního úhlu pěti metrů. Boční výsuv plošiny, dosahující až dvaceti metrů, umožní hasičům „si sáhnout“ na vodní hladinu či provést kontrolu mostů, vysvětlila Vendula Matějů.

   Plošina dále disponuje softwarem na zapamatování pohybu. Jedná se o ojedinělou vlastnost, která doposud u žádné výškové techniky v našem kraji nebyla. Program si umí zapamatovat opakování posledních pohybů, což mohou hasiči využít například při evakuaci osob. Plošina stojí zhruba 12,8 miliónu korun.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist