Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Odklízení následků letní vichřice ve Strakonicích si žádá čas  

 STRAKONICE - 16. července 2015 - 21:54 - Přestože se pracovníci Technických služeb města Strakonic a dalších městských organizací se svými pomocníky bez zaváhání pustili do odklízení následků vichřice a 8. července, která ukončila období tropických veder, odstranění škod si vyžaduje svůj čas. Potvrzují to informace ze strakonické radnice. Na počátku prací se způsobené škody odhadovaly na několik milionů korun.

 Text: Zdeněk Přibyl 

www.dre-kon.cz   

    "Ničivou vichřicí poražené stromy začali hned druhý den od časných ranních hodin odstraňovat všichni pracovníci technických služeb, ale i ostatních složek záchranného systému města," uvedla mluvčí radnice Markéta Bučoková.

   Nejvíce postiženými místy byly Rennerovy sady, okolí kostela sv. Markéty, Podskalí či břehy Mlýnského náhonu. Hasičští záchranáři kvůli popadaným stromům museli na Strakonicku vyjíždět osmdesátkrát. Stali se tak nechtěnými rekordmany v Jihočeském kraji.

   Že se všem při úklidu dařilo, potvrdil i vedoucí Technických služeb města Strakonic Ludvík Němejc. Pochvaloval si především dokonale fungující spolupráci a organizaci celého týmu zajišťujícího hladký a bezpečný průběh při odstraňování následků vichřice. První přišly na řadu překážky na silnicích a cestách, hned po nich odstraňování větví ohrožujících možným pádem životy občanů. Následovalo dočištění celého prostoru města. A právě to bude trval nejméně dva týdny.

   Ocenění si rovněž zaslouží dobrovolná a především rychlá pomoc, která přišla od romské komunity. Na třicet dobrovolníků včetně dětí a mladých lidí se přihlásilo vedoucímu technických služeb. Nezištně pracovali na úklidu jak v Rennerových sadech tak na Podskalí. Podle slov jejich předáka Vasila Grundzy ani nebylo možné zachovat se jinak. "Bylo nám líto stromů a přírody, která byla tolik poničená. A taky je přece normální pomoci a nečekat, až někdo přijde o pomoc požádat. V této situaci jsme se ocitli všichni, tak na co čekat," dodal Vasil Grundza.

   "Děkujeme všem pracovníkům i pomocníkům za maximální pracovní nasazení, stejně jako vám, občanům, kteří jste se bez zbytečného zaváhání sami ujali úklidu okolí svého bydliště. Pokud máte zajímavou fotodokumentaci k vichřici a rádi se podělíte o zajímavé fotografie, můžete je zasílat na adresu: marketa.bucokova@mu-st.cz," uvedla mluvčí radnice. 

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist