Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 FOTO: Strakonickým hradem zněla hudba festivalu Jamboree 

 STRAKONICE - 10. července 2015 - 6:47 - Po roce opět zazněla hudba na festivalu Jamboree 2015 v prostorách nádvoří strakonického hradu. V neděli, 5. července, na festivalu, nad kterým již několikrát visel pověstný Damoklův meč, když se jednalo o jeho zrušení. Návštěvnost tohoto, zatím posledního ročníku, byla opět špatná. Kolem 300 platících diváků.

 Z redakční pošty: Karel Janský, Strakonice

www.dre-kon.cz   

   Velmi slabá účast je patrná i z přiložených fotografií. Opět se bohužel potvrdila skutečnost, že město Strakonice se neumí prodat. Opravdu nestačí při pořádání kulturních a sportovních akcí spoléhat pouze na místní návštěvníky.

   Na internetu jsem na uvedené téma našel zajímavý starší diskusní příspěvek. "Co se týká propagace všech kulturních akcí, které pořádá město Strakonice, tak ta je strašně mizerná, když se zeptám na nějaký plakát, který bych vyvěsil u nás na vesnici, tak odpovědí je, že plakáty budou pouze ve městě anebo až se budou účinkující podepisovat, každý hasičský nebo myslivecký ples má větší propagaci než akce v kulturáku, na hradě o sokolovně ani nemluvím. Standa."

   Účast byla letos tedy opět nízká, program ale většinu přítomných velmi potěšil. Skvělý výběr hudebních skupin, které byly opravdu výborné. Festival se prezentuje jako bluegrassový, na své si ovšem přišli rovněž příznivci jiných žánrů, jako je folk, country, pop a dalších.

   Směs žánrů rozhodně nebyla ke škodě, lidé se prostě bavili. Nikomu ani nevadilo, že program byl trochu posunutý a ne úplně podle scénáře. Naplánovaný konec se z 22:15 posunul nakonec na půlnoc. Komu to vadilo? No nikomu! Stejně tak nikomu nevadila krátká, ale vydatná průtrž mračen.

   Organizátoři festivalu si zaslouží jistě pochvalu. Jak za vlastní organizaci, tak i za výběr kapel. Ti, kteří na festival nedorazili, přišli o Flashback z Prahy, domácí Šafrán, BlueGate z Plzně, Berušky z Jablonce nad Nisou – tři dámy, které přítomné nadchly ze všech kapel nejvíce, legendární Poutníky z Brna, SEM & TAM z Týna nad Vltavou, Cop z Plzně, výbornou kapelu Neznámi ze Slovenska, Semtex z Plzně a Modrotisk z "odevšad" – jak sami o sobě říkají. Většinou se nejednalo o žádné nováčky, ale o kapely, které hrají 20, ale i více než 30 let.

   Moderování akce se ujal Míša Leicht, který si brzy získal náklonnost přítomných diváků. Nakonec došlo i na politiku, kdy byli současní organizátoři moderátorem málem vynášeni do nebes. Jak už to bývá, již se zapomnělo, že minulý obnovený ročník mělo odvahu uspořádat ještě předešlé vedení. Je skutečně velká škoda, že Strakonice neumí pracovat tak, aby se neustále nepohlíželo pohrdavě na to, co vykonali předchůdci.

 

 

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist