Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Pouťový Dětský den v Čichticích po námořnicku   

 ČICHTICE - 10. července 2015 - 6:12 - Vymetená obloha a dokonale slunečné počasí ladily v sobotu 4. července obyvatelům Čichtic do noty, a to jak při poslechu kapely bratrů Novákových, tak i dětskému odpoledni. To pořádal tradičně místní Sbor dobrovolných hasičů  současně se zdejší poutí. A tentokrát v námořnickém duchu.

 Z redakční pošty: Renata Fencová

www.dre-kon.cz   

   Celá vesnice se proměnila v námořní přístav, všude se hemžili malí i velcí mariňáci a také piráti. Zatímco si dospělí návštěvníci dopřávali občerstvení při hudbě pod pergolou, děti se vydaly plnit cestu po 10 námořnických aktivitách rozesetých po celé obci. Kostýmovaní organizátoři akce přichystali do posledního detailu rekvizity i kulisy ke každému stanovišti, kde námořníci i korzáři odměnili děti razítkem do soutěžní karty za splněný úkol.

   Všichni se snažili trefovat cíle ve foliovém moři vtipně vyrobenými záchrannými kruhy, na písečné pláži s opravdovou palmou přenášeli nádobky s vodou (kromě truhly s čokoládovými dukáty se zde nabízel i pohled na plastového kostlivce, jemuž nikdo nestihl přinést životodárnou tekutinu včas), vytáčeli si kormidlem na maketě škuneru různé sportovní úkoly, labyrintem se nechali dovést až ke zraněnému pirátovi, zachraňovali své vlastní životy přesným hodem návnady do žraločí tlamy, bránili se proti nepřátelům dobře cílenými šípy nebo srážením plechovek dělovými koulemi.

   Nechyběl slalom v gumovkách mezi vodními živočichy, lovení pichlavých ježků nebo lesklých lastur. Třídění mořských a suchozemských zvířat zvládly děti na jedničku. Za odměnu získali soutěžící balíček sladkostí s přívěskem kotvy a nakonec se mohli osvěžit vodní sprchou, točenou zmrzlinou nebo si ve svačinovém baru dopřát ovocné a jiné pochoutky.

   Další částí odpoledního programu byla ukázka výcviků psů. Zkušení psovodi předvedli se svými čtyřnohými žáky jejich poslušné rekce na základní povely a také zneškodnění protivníků. Děti se poté dočkaly ještě překvapení ze vzduchu, když se z oblak začaly snášet papírové padáčky s bonbóny. I když se pilotovi vinou bočního větru nepovedlo zacílit přesně na shromážděné návštěvníky, sladkosti se nakonec dostaly do těch správných rukou i úst.

   V dalších hodinách pokračovala volná zábava u muziky, pestré malování na obličej nebo dětské tetování. Všichni už jsou určitě zvědaví, jaké téma se chystá na příští rok.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist