Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Pedagog a skladatel Vojtěch Hrubý dostal čestné občanství

 STRAKONICE - 9 července 2015 - 6:32 -  Ne každému se v životě podaří dosáhnout met nejvyšších, panu Vojtěchu Hrubému se to však  povedlo. Právem mu bylo 24. června u příležitosti nedožitých stých narozenin uděleno čestné občanství Města Strakonic. Rozhodlo o tom na svém jednání 13. května zastupitelstvo města Strakonic. Ocenění in memoriam předal starosta města Břetislav Hrdlička životní partnerce Vojtěcha Hrubého Haně Spurné.

 Z redakční pošty: Markéta Bučoková, PR, radnice Strakonice

www.dre-kon.cz   

   Během velmi vřelého setkání oba zavzpomínali na léta, kdy Vojtěch Hrubý působil jako pedagog na strakonické lidové škole umění. Zde mimo jiné zavedl výuku hry na dudy, zasloužil se nejen o vznik několika učebnic hry na dudy, působil v Prácheňském souboru písní a tanců, založil Dětskou dudáckou muziku a stál u zrodu Strakonické dudácké muziky.

   Byl to právě pan Vojtěch Hrubý, kdo nemalým dílem přispěl k tradici Mezinárodního dudáckého festivalu ve Strakonicích. V jeho osobě měly Strakonice vynikajícího pedagoga, skladatele, dirigenta a publicistu.
Žáci, kteří měli možnost navštěvovat jeho hodiny na něho vzpomínají jako na hodného, laskavého a nejméně přísného učitele.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist