Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Ředitelem pivovaru je Marek Pohanka, sládka už také vybrali

 STRAKONICE - 27. května 2015 - 14:11 - Výběrové řízení na nového ředitele DUDÁK - Měšťanského pivovaru ve Strakonicích vyhrál z devíti uchazečů Marek Pohanka, dosavadní obchodní a marketingový ředitel pivovaru. Novým sládkem se stává Dušan Krankus, někdejší sládek pivovaru Bernard. Oběma přejeme úspěch v práci, kterou pozorně sleduje i široká veřejnost. 

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Nově jmenovaný ředitel strakonického pivovaru Marek Pohanka se představil novinářům na tiskové konferenci 20. května v degustační místnosti pivovaru. "Jsem rád, že se nám po iks letech podařilo vybrat ředitele, který pochází z pivovarského prostředí, v němž strávil celý svůj profesní život. Je to zkušený odborník, spjatý se strakonickým pivovarem. Z kandidátů přihlášených do konkursu, se nám jevil jako nejlépe připravený. Splňuje požadavky jak na odbornost, tak kontinuitu," uvedl člen představenstva pivovaru Rudolf Oberfalcer.

   Čtyřicetiletý Marek Pohanka, který nahradil bývalého ředitele Jaroslava Tůmu, odvolaného představenstvem 23. února, vystudoval zahraniční obchod. Pracoval například jako obchodní zástupce Královského pivovaru Krušovice, koordinátor pro gastronomii ve Staropramenu nebo obchodní ředitel v Pivovaru Kácov.

   Představenstvo pivovaru od nového ředitele především očekává, že pivovar bude prosperovat. "Za nezbytné první kroky v práci považuji vybrat nového sládka, vyvinout tlak na splnění plánovaných úkolů, postupně zvyšovat výstav a dále zlepšovat kvalitu piva," řekl Marek Pohanka. Důraz klade nový ředitel rovněž na udržení dobrého jména pivovaru v obchodních kruzích i na veřejnosti.

   Nového sládka po odchodu Dagmar Vlkové vybralo představenstvo spolu s vedením pivovaru ze dvou kandidátů. Volba padla na 49letého Dušana Krankuse, bývalého sládka Rodinného pivovaru Bernard. Jak řekl novinářům, o práci ve strakonickém pivovaru stál proto, že je to menší pivovar a vaří nepasterované pivo. "To je moje parketa. Chci vařit kvalitní pivo," uvedl doslova.   

   Dušan Krankus vystudoval Vysokou školu chemicko technologickou v Praze, obor kvasné chemia a bioinženýrstsví. Má dostatek zkušeností také ze svého působení v zahraničí, zná dobře i strakonický pivovar, kde krátce pracoval. Nastoupí oficiálně 15. června, ale již nyní bude v pivovaru pracovat jako konzultant přípravy piva, řekla o něm mluvčí strakonické radnice Markéta Bučoková.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist