Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Po besedě 150 dnů Strakonic zůstaly rozpaky občanů i radnice

 STRAKONICE - 21. dubna 2015 - 11:11 - Tak trochu rozpaky z nenaplněných očekávání zavládly na obou stranách, u občanů i představitelů radnice, po besedě 150 dnů Strakonic. Tu svolalo nové vedení na 14. dubna do velkého sálu Domu kultury. Přišlo na ni asi 60 občanů. Besedovat se mělo, jak uváděla již pozvánka, nad tématy, která lidi zajímají, ale také třeba znepokojují. 

 Text a ilustrační foto: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Předem stanovili svolavatelé besedy pětici hlavních témat, ke kterým si členové městské rady připravili prezentace. Šlo o rozvoj města, dopravu, sociální služby, bezpečnost ve městě a průmyslové zóny. Takříkajíc mimo program se diskutovalo také o kultuře, zejména pro mladé, nebo třeba o slevách vstupného pro seniory. Pozváni na besedu byli všichni členové zastupitelstva včetně opozičních, kteří však vesměs příležitost nevyužili.

   Ti občané, kteří vážili cestu na besedu, se většinou o možnosti dalšího rozvoje města zajímali. "Po nějakých čtyřech měsících práce nového vedení radnice se dalo jen těžko očekávat nějaké zevrubné hodnocení dosavadní činnosti. Mezi prvními tématy se ocitlo mezi veřejností dost diskutované oživení zdevastované lokality Ostrov. 

   Ostrov je už dlouho vřed na tváři města prakticky v jeho centru. Minulá radnice tu řešila vlastnické vztahy, dnes Ostrov patří městu. Shoda občanů i nové radnice panuje v tom, že takhle to zůstat nemůže. Podle slov místostarosty Strakonic Milana Jungvirta se musí začít především vyčištěním a opravou kanalizace, která tam dlouhé roky vůbec nefunguje. Teprve potom můžeme mluvit o přilákání možných investorů, uvedl. Ještě zásadnější otázka však je, kde na to radnice vezme finanční prostředky. 

   Podle slov mluvčí strakonické radnice Markéty Bučokové bude radnice se získanými poznatky a náměty dále pracovat. Zúročit může i poměrně čerstvou zkušenost s větším zájmem občanů v případě, že se projednávají lokální záležitosti jen určité části města. 

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist