Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Mezinárodní hudební festival Salve caritas - Salve vita přichází

 STRAKONICE - 16. dubna 2015 - 9:47 - Mezinárodní hudební festival zdravotně postižených hudebníků Salve Caritas - Salve Vita se již po jedenácté uskuteční od 22. do 24. dubna ve Strakonicích a zčásti také v okolních městech. Jde o třídenní maraton hudby, zpěvu i tanečních vystoupení, který pořádá Městské kulturní středisko ve Strakonicích.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Název festivalu ve volném překladu znamená oslavu života a lásky k bližnímu. Cílem je již řadu let ukázat, co dokáží lidé s handicapem, které v běžném životě považujeme za trochu jiné.

   První setkání s hudbou zdravotně postižených se uskuteční ve středu 22. dubna v Domě kultury ve Strakonicích od 20:00. V průběhu společenského večera zahraje k poslechu i k tanci kapela Křešičanka – Pustajka a Zámecká kapela z domova Na Zámku v Nezamyslicích. V rámci večera shlédnou účastníci také dvě taneční ukázky - vystoupí B-boying/break dance Strakonice a svoji show předvede Freestyle BMX.

   Čtvrtek 23. dubna bude na stejném místě - ve strakonickém Domě kultury - rušno už dopoledne a večer znovu. Vystoupení jsou naplánována na 8:30 a poté v 10:00. Slavnostní galavečer spojený s oficiálním zahájením festivalu začne ve 20:00. Vystoupí tu mažoretková skupina Otavanky, kouzelník Michal Kohout a taneční skupina ze Strakonic, která si říká Osm a půl opice. Poté zahrají k tanci i poslechu postupně všechny zúčastněné soubory.

   Pátek 24. dubna bude pro aktivní účastníky festivalu Salve caritas - Salve vita takříkajíc výjezdním dnem. Představí se od 8:15 a od 10:00 hodin v Horažďovicích. Další muzikanty uvidí a uslyší od 9:00 ve Volyni a také v Katovicích. A zpátky do Strakonic: V Domě kultury bude páteční večer od 20:00 patřit diskotéce Miloše Zemena a zajímavé soutěži pro účastníky festivalu.

   Tak příjemnou zábavu a přijďte bez obav podpořit nadané hudebníky!

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist