Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 STRAKONICE: Denios rozšiřuje, probuzení občané mají obavy 

 STRAKONICE - 14. dubna 2015 - 10:53 - V souladu s územním plánem Strakonic, který se projednával v letech 2008 až 2011, prodala radnice společnosti Denios, jež už ve Strakonicích vyrábí kontejnery pro skladování nebezpečných látek, v nové průmyslové zóně Na Jelence pozemky za 12 milionů korun. Zavázala se také postavit k nim silnici. Letos v srpnu na pozemcích začne stavět nový areál, protože firma  potřebuje rozšířit hlavně své výrobní a skladovací kapacity.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Takříkajíc na poslední chvíli se o tuto stavbu začali zajímat obyvatelé rodinných domů vzdálených od průmyslového areálu na dohled, asi 50 až 100 metrů. Radnice proto připravila na čtvrtek 9. dubna veřejné projednání tohoto už schváleného záměru. Podle vyjádření krajského úřadu Jihočeského kraje v Českých Budějovicích novostavba závodu Denios nemá významný negativní vliv na životní prostředí.

   Ani kdyby chtěla nemůže strakonická radnice proti plánované stavbě nové haly a administrativní budovy Deniosu nic zásadního nyní udělat. Novinářům to řekl starosta města Břetislav Hrdlička. Co se dá dělat, to je například hlídat, aby firma postavila přesně to, co má, aby hala nevadila  výhledu do krajiny nebo aby v jejím okolí byly skutečně vysázeny stromy. Existuje i projekt objízdné silnice, která by odvrátila obavy ze zvýšeného provozu kolem rodinných domků. Denios s ním v podstatě také souhlasí.

   Společnost Denios hledala potřebný pozemek od roku 2007, průmyslová zóna Na Jelence se jevila jako jediné vhodné místo, odpovídalo rovněž územnímu plánu města. Potvrdil to i bývalý místostarosta Pavel Pavel. Podle něho měly připomínky přijít v době, kdy se tento plán projednával, a ne nyní, pět minut po dvanácté.

   Jako hodně teoretická možnost se nyní jeví myšlenka na zpětné vykoupení pozemku radnicí, které ovšem volnými finančními prostředky neoplývá. Denios by si pak musel najít nějaký jiný pozemek. Zajímavé je, že jednatel firmy takovou možnost zatím zcela nevyloučil. Vzhledem k připravenosti výstavby to však těžko může brát vážně...

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist