Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Strakonická radnice vybere lustrovaného ředitele pivovaru 

 STRAKONICE - 13. dubna 2015 - 10:55 - Výběrové řízení na ředitele akciové společnosti Dudák - Měšťanský pivovar Strakonice, jehož majitelem je město, vyhlásila zdejší radnice. V podmínkách je mimo jiné stanoveno předložení negativního lustračního osvědčení. Informovala o tom mluvčí strakonické radnice Markéta Bučoková.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Jediný český pivovar v majetku města na břehu řeky Otavy je bez ředitele od 23. února, kdy nové představenstvo DUDÁK - Měšťanského pivovaru ve Strakonicích v čele s předsedkyní Marcelou Vlčkovou odvolalo z postu ředitele pivovaru Jaroslava Tůmu. Jako důvod uvedlo vedení města jeho manažerské selhání.

   "Předložení lustračního osvědčení se netýká dle zákona 451/1991 Sbírky osob narozených po 1. prosinci 1971. V případě osob starších bude výběrovou komisí akceptováno předložení čestného prohlášení o podání žádosti o vystavení lustračního osvědčení. Výběrová komise bude postupovat dle předpisů, pokud uspěje ve výběrovém řízení uchazeč, který nemá vydané lustrační osvědčení, pak toto předloží následně. Pokud bude pozitivní, tento uchazeč bude muset být vyřazen a nahrazen dalším v pořadí, kterého se týkají naprosto totožné podmínky," dodala další podrobnosti mluvčí radnice.

   Podle některých názorů, přetřásaných v zasvěcené veřejnosti, se jeví požadavek na negativní lustrační osvědčení pro uchazeče o funkci ředitele pivovaru DUDÁK jako nadbytečné podmínka. Takzvaný velký lustrační zákon 451/1991 Sbírky se totiž týká výkonu některých funkcí ve státních orgánech a organizacích České a Slovenské Federativní Republiky, České republiky a Slovenské republiky. Zjednodušeně řečeno - vedoucích úředníků státní správy.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist