Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Den otevřených dveří ve strakonické teplárně se přiblížil 

 STRAKONICE - 10. dubna 2015 - 11:28 - Den otevřených dveří - nebo jak se dnes říká Open Day - se uskuteční ve strakonické Teplárně  ve středu 15. dubna od 12:00 do 20:00. Pro návštěvníky to bude dobrá příležitost v rámci oslav 60 let od založení společnosti, které si připomněla vloni, prohlédnout si prostory teplárny i její provoz. Informovala o tom mluvčí strakonické radnice Markéta Bučoková. 

 Text a ilustrační foto: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Na prohlídku teplárny se zájemci nemusí předem objednávat. Sraz bude v jídelně společnosti. Tady bude ke shlédnutí film o historii a současné činnosti teplárny. Doplní ho výstava dokumentárních fotografií z rozsáhlé modernizace a rekonstrukce kotlů K1 a K2. Chybět nebude ani malé občerstvení. 

   Zájemci se na prohlídku provozu budou vydávat v menších skupinách, vždy zhruba každou půlhodinu. S průvodcem si budou moci prohlédnout výrobní prostory teplárny, například skládky paliva, zauhlování, kotle K2 a K3 v provozu a kotel K1 v průběhu zkoušek. Na další trase zároveň dostanou informace také o odsiřování, výrobě elektřiny na turbogenerátorech, prohlédnou si chemický a elektrický velín, chemickou úpravnu vody a mazutové hospodářství.

   Na setkání s občany se podle slov mluvčí radnice Markéty Bučokové těší i vedení společnosti Teplárna Strakonice, která zásobuje teplem a teplou vodou většinu domácností ve Strakonicích už více než šest desítek let. Veřejnou prohlídku teplárenských provozů vedení společnosti lidem slíbilo už vloni. Čekalo se jen na vhodnou chvíli.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist