Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Miss dětských domovů nebude podruhé a zřejmě už nikdy

 VOLYNĚ - 10. dubna 2015 - 10:48 - Už druhý rok za sebou se letos nebude konat soutěž Miss dětských domovů, která každoročně vrcholila zpravidla koncem dubna finálovým podvečerem. Hlavním organizátorem soutěže byl po jejích čtrnáct ročníků Dětský domov Volyně. Podle slov jeho ředitele Jiřího Pána, je zřejmě tato soutěž už historií a nevrátí se nikdy.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Samozřejmě nás zajímalo, jako jsou důvody pro to, že tato v domovech po celé republice oblíbená soutěž končí. "Dnes není o ni právě v těch domovech zájem," řekl viditelně zklamaný ředitel volyňského Dětského domova Jiří Pán. Pro letošní rok měl jen jednu přihlášenou dívku a jeden příslib. "V celé řadě dětských domovů nastala výměna ředitelů. Ti mohou mít jiný přístup k práci, jiné priority. A také zřejmě nemají děvčata, která by do soutěže mohla jít," zamyslel se Jiří Pán.

   Z debaty, do které měla hodně co říci i zástupkyně ředitele volyňského dětského domova Anežka Hosnedlová, vyplynulo, že nezájem většiny dětských domovů se týká nejen soutěže krásy, ale i dalších aktivit. Svou roli jistě také hraje společenská nálada a skutečnost, že dnes se dává přednost pěstounské péči před dětskými domovy.

   Soutěž se zrodila v roce 1999 ve volyňském dětském domově. Kolektiv zdejších pracovníků ji připravil jako zkušební pro pobavení svých dívek. Ale už také s jasným úmyslem ukázat, že dívky z domovů jsou v mnoha případech stejně šikovné jako dívky z rodin, a mají své místo ve společnosti. Postupně se soutěž z domova ve Volyni rozšířila do celé republiky. A nešlo při ní jen o fyzickou krásu, ale také další dovednosti a tvořivost. Těšila se velké zájmu i u veřejnosti. Škoda, že končí...

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist