Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Veřejnost Strakonic přišla diskutovat a čerpací stanici nechce

 STRAKONICE - 25. března 2015 - 10:47 - Místem veřejného projednání záměru na prodej pozemků pro malou čerpací stanici pohonných hmot a další garáže se ve čtvrtek 19. března stala strakonická Divadelní restaurace Domu kultury. Diskutovat přišla více než stovka lidí a záměr většinou odmítla. Starosta Strakonic Břetislav Hrdlička ocenil zájem lidí, bude jejich názor respektovat a hlasovat bude pro revokaci už schváleného rozhodnutí o prodeji pozemků.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Zastupitelstvo už schválilo záměr na prodej pozemků v lokalitě Mírová -  Máchova ulice pro stavbu bezmála tří desítek garáží a malé čerpací stanice pohonných hmot. Poté se však vedení radnice rozhodlo projednat vše ještě za účasti občanů. Pozval je osobně starosta města Břetislav Hrdlička písemnou pozvánkou s pojmenováním všech čtyř částí pozemků, o které se jedná. Lidí přišla více než stovka.

   "Veřejnost se vyslovila proti záměru, který je stanoven územním plánem  - lokalita je jím určena pro využití pro dopravní infrastrukturu, například vybudování garáží a benzinové čerpací stanice, jako jeden ze  záměrů. Starosta Břetislav Hrdlička i místostarosta Milan Jungvirt jsou potěšeni zájmem občanů o diskusi. Bylo patrné, že došlo k uvolnění napětí v komunikaci mezi vedením města a občany, kteří projevili odvahu prezentovat své názory. Oboustranná znalost problematiky bude přínosná pro další práci radnice," uvedla mluvčí radnice Markéta Bučoková.

   Většinový návrh občanů zněl: Ponechat stávající stav a zřídit ochrannou zeleň. "Budu v souladu s názorem veřejnosti pro revokaci usnesení zastupitelstva schvalujícího záměr na prodej těchto pozemků. Ostatně jsem se zdržel i při prvním hlasování v zastupitelstvu. Jsem rád, že lidé se konečně začínají starat o své věci. Co mi však chybí, to je zásadní dokument plánující další rozvoj města. Jde o to, abychom měli rámcovou představu, kam vývoj směřuje, brali na to ohled, a pokud možno se tak vyhnuli nepříjemným překvapením v budoucnu," uvedl starosta Strakonic Břetislav Hrdlička.

   Celková cena pozemků, o které se v tomto případě jedná, se blíží 700 000 korun. Je přitom velmi pravděpodobné, že v budoucnu z mnoha důvodů poroste, například pro blízkost obchvatu města. 

   Na celkové ploše 1 300 metrů čtverečních chtěla společnost Geotéka postavit 28 garáží v souvislé řadě a malou čerpací stanici pohonných hmot s příslušenstvím, případně i s garážemi. Přesná výměra pozemků, o které Geotéka požádala, měla být určena na základě geometrického plánu.

   Přímo na zastupitelstvu a následně i v regionálních sdělovacích prostředcích se proti záměru prodeje těchto pozemků, a také dalších ploch v lokalitě Na Křemelce, zaměřené na sport, vyslovila opozice v čele s bývalým starostou Strakonic Pavlem Vondrysem. Záměr jim vadil  zejména s ohledem na další rozvoj sportu v této lokalitě, na životní prostředí obyvatel a výhled na další parkovací prostory v místě. V  odmítavém stanovisku ho podpořil i opoziční zastupitel Pavel Pavel.   

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist