Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 STRAKONICE: Ředitelem Domu kultury František Christelbauer

 STRAKONICE - 24. března 2015 - 9:46 - Z výběrového řízení na post ředitele Městského kulturního střediska ve Strakonicích, které se uskutečnilo 18. března, vybrala komise jako nejvhodnějšího kandidáta Františka Christelbauera. Ten byl touto funkcí dočasně pověřen po odstoupení dlouholeté ředitelky Domu kultury Evy Dresslerové.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Novým šéfem kultury ve městě se chtělo stát šest uchazečů, čtyři přišli k pohovorům. Všichni podle slov mluvčí radnice Markéty Bučokové splnili požadavky stanovené výběrovým řízením, zejména znalost kulturního dění ve Strakonicích, manažerské schopnosti, někdo i hudební vzdělání.

   "František Christelbauer by vybrán především pro detailní rozpracování požadované koncepce kultury, předložení ucelených SWOT analýz jednotlivých úseků kulturního střediska, profesní znalost kulturního a společenského dění ve městě. V jeho prospěch hovořila i navržená úsporná opatření, která přitom nijak neomezí rozsah nabízených kvalitních kulturních aktivit," informovala mluvčí radnice.  

   Jak doplnil starosta města Břetislav Hrdlička na tiskové konferenci, ostatním uchazečům, kteří se většinou zaměřili hlavně na dílčí úseky kultury ve městě, nabídla radnice spolupráci. Jeden z nich ji přijal hned.

   Přes jasné výsledky výběrového řízení ozývají se v části kulturní veřejnosti Strakonic pochybnosti, zda všichni uchazeči o místo šéfa kultury měli takříkajíc stejnou startovní pozici a jestli nebyl někdo z nich zvýhodněn. "Výběrové řízení asi nebylo tak docela pro člověka z ulice," zní jeden z názorů. Podle jiného mohlo být u vítězného uchazeče oceněno výrazně vyšší množství předložených podkladů, než bylo požadováno. Podle slov starosty Břetislava Hrdličky poskytovala radnice informace o kultuře ve městě všem, kdo o ně projevili zájem.  

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist