Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Stavba okružní křižovatky na Katovické má začít každým dnem

 STRAKONICE - 16. března 2015 - 10:44 - Už velmi brzy má začít z loňského roku odložená výstavba okružní křižovatky na Katovické ulici. Svědčí o tom oznámení na oficiálním webu města Strakonic, že od 17. března tu zahájí práce společnost Swietelsky stavební s.r.o. Práce mají probíhat při částečně omezeném provozu dopravy do 14. června.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Křižovatka je součástí plánovaného severního dopravního půloblouku, Strakonic, který bude v tomto místě napojen na silnici na Katovice. Na místě bude při výstavbě rozhodně zvýšená ohleduplnost a zostřená pozornost projíždějících řidičů. Také proto, že pravidla pro průjezd staveništěm se budou zřejmě během stavby měnit. Zájemci o podrobné informace se mohou obracet na vedoucího odboru dopravy strakonické radnice Ing. Václava Býčka.

   Staré vedení města Strakonic před loňskými podzimními komunálními volbami i nové vedení radnice po nich dlouho věřily, že stavba okružní křižovatky na Katovické začne ještě v roce 2014. Ostatně jim to také do poslední chvíle sliboval hlavní investor - Ředitelství silnic a dálnic.

   Přesun stavby na jaro vysvětlil novinářům na podzim pověřený ředitel ŘSD v jižních Čechách Jan Kudrle: "Dostali jsme se bohužel do doby, kdy je počasí už se stavbou neslučitelné. Například přeložky sítí by teď už dělat nešly," uvedl ve Strakonickém deníku. Jako přibližný nový termín zahájení prací uváděl duben či květen 2015. Zdá se tedy, že se začne dříve.

   Hlavním investorem stavby severního dopravního půloblouku včetně křižovatky na Katovické je ŘSD. Město Strakonice se bude podílet na doprovodných stavbách, jako jsou chodníky či osvětlení, částkou zhruba 70 milionů korun. Zahájení stavby celého obchvatu se předpokládá na podzim letošního roku. Kruhová křižovatka na Katovické má stát letos zhruba 2,2 milionu korun, celý severní dopravní půloblouk pak do roku 2018 přibližně 140 milionů korun.  

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist