Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Schválený záměr prodeje pozemků radnice projedná veřejně

 STRAKONICE - 16. března 2015 - 10:38 - Zastupitelstvem už schválený záměr na prodej pozemků v lokalitě poblíž Máchovy ulice pro stavbu bezmála tří desítek garáží a malé čerpací stanice pohonných hmot projedná radnice ještě za účasti občanů. Veřejné projednání se uskuteční ve čtvrtek 19. března od 17:00 v Divadelní restauraci strakonického Domu kultury.

 Text: Zdeněk Přibyl, plánek poskytla radnice

www.dre-kon.cz   

   Pozvánku k jednání podepsal starosta Strakonic Břetislav Hrdlička a je umístěna na městském webu. Jsou v ní detailně pojmenovány části čtyř pozemků, o které se jedná.

   Společnost Geotéka chce na ploše o celkové výměře 1 300 metrů čtverečních v úmyslu postavit 28 garáží v souvislé řadě a malou čerpací stanici pohonných hmot s příslušenstvím, případně i s garážemi. Přesná výměra pozemků, o které Geotéka požádala, má být určena na základě geometrického plánu.

   Proti záměru prodeje těchto pozemků, a také dalších ploch v lokalitě Na Křemelce, zaměřené na sport, vyslovila přímo na zastupitelstvu svůj nesouhlas později přehlasovaná opozice v čele s bývalým starostou Strakonic Pavlem Vondrysem. Záměr jim vadí zejména s ohledem na další rozvoj sportu v této lokalitě, na životní prostředí obyvatel a výhled na další parkovací prostory v místě.

   V odmítavém stanovisku ho podpořil i opoziční zastupitel Pavel Pavel. Ten vyjádřil pochybnosti zejména o potřebě další čerpací stanice pohonných hmot v této městské části.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist