Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Bezpečnostní prvky by mohly dostat další přechody pro chodce

 STRAKONICE - 9. března 2015 - 12:22 - Nové vedení strakonické radnice pokračuje v postupném vybavování přechodů pro chodce prvky, které zvyšují jejich bezpečnost. Na řadu by mohlo letos přijít vylepšení hned tří přechodů v ulici Švandy dudáka a přechodu s novým  ostrůvkem v ulici Na Ohradě. Radní vyslovili souhlas s podáním žádostí o poskytnutí grantových prostředků a stvrdili připravenost radnice se na realizaci projektů finančně spolupodílet.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Na trojici přechodů v ulici Švandy dudáka by mohla přispět Nadace ČEZ - Oranžový přechod, speciálně zaměřená na osvětlení přechodů, kam bude žádost adresována. Město Strakonice by tento projekt v případě získání dotace spolufinancovalo v potřebné výši . Prodlouženy by měly být kabely veřejného osvětlení a postaveny tři nové stožáry pro osvětlení přechodů pro chodce. Na bezbariérové nášlapy nadace nepřispívá. Všechno by mělo stát 473 000 korun, dotace by mohla dosáhnout až 200 000 korun.

   Na úpravy přechodu s ostrůvkem v ulici Na Ohradě v blízkosti křižovatky s Ellerovou ulicí požádá strakonická radnice o grant Jihočeský kraj. Také zde by grantové prostředky mohly dosáhnout maximálně 200 000 korun při potřebném spolufinancování městem do celkové výše nákladů 305 000 korun. V projektu je vybudování ostrůvku, nasvětlení přechodu a zřízení bezbariérových nášlapů.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist