Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Strakonická radnice by ráda měla brzy svého ombudsmana

 STRAKONICE - 4. března 2015 - 10:30 - Úředníci strakonické radnice se musí profesionalizovat a přísně dodržovat zákony. Nesmí tam být jakékoliv subjektivní pohledy ovlivňující jejich práci. Řekl to starosta Břetislav Hrdlička na téma změn v přístupu úředníků k občanům po příchodu nového vedení radnice.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   "Jakmile zjistím, že někdo bere úplatky nebo brání věci, která je ze zákona možná, okamžitě ho čeká vyhazov," uvedl starosta s tím, že úředníci na radnici dostali na případné prohřešky amnestii, ale ta nebude platit věčně. Skutečností ovšem je, že někteří občané se v kontaktu s radničními úředníky nechovají vždy vybranými způsoby.

   V těchto souvislostech strakonická radnice uvažuje o tom, že zřídí post radničního ombudsmana. "Jeho úkolem by bylo hlídat dodržování zákonů ze strany úředníků i posuzovat chování občanů. Úředník má také právo na úřadování v klidu. Ombudsman by byl podřízen tajemníkovi Městského úřadu. Nemusel by to být nutně právník vzděláním, ale rozhodně by měl být člověkem se širokým přehledem a orientací v zákonech. Jde o to, aby se k nám lidé nebáli přijít a jejich záležitosti byly řešeny vždy podle zákona," uvedl starosta Břetislav Hrdlička.  

   Podle jeho slov by chtěla strakonická radnice zřídit funkci ombudsmana  ještě v letošním roce. Předcházet mu nutně musí výběr nového tajemníka Městského úřadu. Výběrové řízení se už uskutečnilo, ale jeho výsledek jeden z uchazečů zpochybnil.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist