Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Strakonické zastupitelstvo k pozemkům ve sportovní zóně

 STRAKONICE - 3. března 2015 - 11:20 - Možným prodejem některých pozemků z vlastnictví města do soukromých rukou se také zabývali strakoničtí zastupitelé na únorovém zasedání. Šlo o vyhlášení záměru prodeje na pozemky, o které požádala jednak akciová společnost Geotéka Strakonice, a další, o něž má zájem společnost Auto Horejš s.r.o. Oba záměry na prodeje zastupitelstvo většinou hlasů schválilo.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Stalo se tak po diskusi, ve které se nesouhlasně vyjádřili někteří opoziční zastupitelé a vystoupili také se zamítavým protinávrhem. Ten však byl přehlasován.

   Společnost Geotéka má na ploše o celkové výměře 1 300 metrů čtverečních, tvořené částí čtyř pozemků v lokalitě Na Křemelce, v úmyslu postavit 25 garáží v souvislé řadě a malou čerpací stanici pohonných hmot s příslušenstvím, případně i s garážemi. Přesná výměra pozemků, o které Geotéka požádala, má být určena na základě geometrického plánu.

   Auto Horejš, s.r.o., chce zakoupit dva pozemky Na Křemelce o celkové výměře 975 metrů čtverečních. Na jednom z nich se nachází objekt a areál společnosti Auto Horejš. Na pozemcích jsou uloženy inženýrské sítě v majetku města. V případě prodeje by k nim bylo zřízeno věcné břemeno.  

   Opoziční zastupitel a bývalý starosta Strakonic Pavel Vondrys v diskusi záměr na prodej pozemků odmítl a podal protinávrh záměr prodeje neschvalovat. Zdůvodnil to dobrými důvody proč neprodávat, ale naopak ponechat tyto pozemky ve vlastnictví města. Zejména s ohledem na další rozvoj sportu v této lokalitě, na životní prostředí obyvatel a výhled na další parkovací prostory v místě.

   V odmítavém stanovisku ho podpořil i opoziční zastupitel Pavel Pavel. Ten vyjádřil pochybnosti zejména o potřebě další čerpací stanice pohonných hmot v této městské části.

   Podle slov koaličního starosty Strakonic Břetislava Hrdličky je situace v uvedené lokalitě složitá a její promyšlené řešení je pro město a občany důležité. "Město si může určit záměr dalšího využití prodávaného pozemku," uvedl starosta. 

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist