Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Co možná veřejnost neví o strakonickém plaveckém bazénu

 STRAKONICE - 27. února 2015 - 11:00Na téma v titulku se ochotně  rozhovořil ředitel STARZu, správy tělovýchovných a rekreačních zařízení města, Pavel Mareš. Přišla řeč i na to, pro koho je plavecký bazén ve Strakonicích určen především nebo kolik lidí ho navštívilo v uplynulých dvou letech.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Strakonický plavecký bazén byl otevřen v roce 1972. "Veřejnost možná tak docela neví, že byl historicky postaven jako sportovní. To znamená, že naši uživatelé, kteří plavou sportovně a kondičně, nikam jinam nejezdí. Lidé, kteří chtějí chodit plavat s celými rodinami, využívat třeba vířivky, protiproudy a další atrakce, tak ti jezdí samozřejmě například do Horažďovic, Sušice nebo rakouského Gmundu," uvedl ředitel STARZu Pavel Mareš.

   Zároveň uznal, že takové zázemí, jaké mají u některých sousedů, ve Strakonicích chybí. "Ale co se týká sportovního zaměření, tak musím říct, že si to lidé u nás chválí. Navíc náš bazén má hloubku od 180 do 360 centimetrů, což znamená, že tam mohou trénovat potápěči. A výhledově uvažujeme o tom, že instalujeme skákací prkno, možná až do výšky pěti metrů. Jsou tu pro něj podmínky jako nikde, snad jen v Českých Budějovicích. To by byla naše velká výhoda," doplnil ředitel.

   Návštěvnost populárního strakonického plavečáku v posledních dvou letech kolísala. Jaká byla v řeči čísel nám sdělil vedoucí Plaveckého stadionu STARZu Strakonice Karel Dvořák, který při výpočtu pracoval s koeficientem. V roce 2013 navštívilo krytý plavecký bazén 31 500 osob a
letní areál 40 000 lidí. V následujícím roce 2014 byla návštěvnost jiná - krytý bazén navštívilo 32 600 lidí a do letního areálu zavítalo 19 200 osob. "V počtu návštěvníků v letním areálu je patrný vliv chladného počasí v roce 2014, oproti doslova extrémně příznivému v roce předchozím," doplnil údaje ředitel STARZu Pavel Mareš. 

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist