Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Radnice jedná s firmami, které se chtějí usídlit ve Strakonicích

 STRAKONICE - 26. února 2015 - 11:13 - Hned s několika firmami, které mají v úmyslu vybudovat své továrny ve městě na soutoku Otavy a Volyňky, jedná v současné době strakonická radnice. Nové provozy by měly postupně přinést i nová pracovní místa pro občany města a okolí. Informoval o tom starosta Strakonic Břetislav Hrdlička.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   První z nich je česká firma zaměřená na montážní práce. Její provoz, orientovaný na kompletaci dílů k průmyslovému využití, který by měl postupně vyrůst v průmyslové zóně Kání vrch, bude potřebovat zhruba 70 pracovníků. Podle starosty Břetislava Hrdličky se již uskutečnila prohlídka budoucího staveniště se zástupci investora a připravuje se nabídka prodeje pozemku. Ta by měla být vyhlášena na příští rok. V areálu, v němž dosud nejsou vybudovány inženýrské sítě, bude třeba k objektu budoucí továrny zřídit také tepelnou přípojku.

   Rozšiřovat své prostory má v úmyslu jedna již ve Strakonicích působící firma. Starosta ji zatím nejmenoval, ale uvedl, že by při tom mohlo vzniknout dalších 40 nových pracovních míst. Zájem o vybudování nových provozů mají údajně ještě tři nebo čtyři další firmy. Práci by v nich mohlo najít 150 až 200 lidí.

   Nové vedení strakonické radnice dává šanci většímu počtu menších firem. "Zájemce oslovujeme například prostřednictvím Jihočeské hospodářské komory, ale také v širším rozsahu třeba prostřednictvím české agentury pro podporu průmyslu a podnikání CzechInvest. Chceme v této souvislosti rozšířit i spolupráci s Úřadem práce jako takříkajíc dodavatelem kvalitních zaměstnanců pro firmy. Podnikatelé jsou krví života našeho města, ve kterém chceme rovněž pozvednou průmysl," uvedl starosta Břetislav Hrdlička.   

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist