Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Strakoničtí radní jednali o městské tržnici u sv. Markéty

 STRAKONICE - 17. února 2015 - 11:58 - Členové městské rady ve Strakonicích se nedávno nechali zevrubně informovat o městském tržišti u kostela sv. Markéty. "Nemine jedno zasedání rady, aby se na něm neřešily připomínky k tržnici. Nejvíc práce s ní má majetkový odbor radnice," uvedl místostarosta Strakonic Milan Jungvirt.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Jeho slova potvrzuje i program rady ze začátku února. Ta se se v souvislosti s tržnicí zabývala například stížností, že sousední stánkař platí za nájem méně, někomu byl nájem byť ze závažných důvodů dokonce odpuštěn, před stánkem že není možné instalovat slunečník nebo vybudovat párty-stan nebo připomínkami k využívání úklidové místnosti.

   Ekonomický přínos tržnice údajně není pro radnici rovněž bůhvíjak velký. "A také těm lidem, kteří jdou v neděli do kostela, určitě není příjemné dívat se na skladiště, které se někdy na sousední tržnici tvoří," řekl místostarosta Milan Jungvirt.

   Také z těchto důvodů se zřejmě dají očekávat nějaké změny, možná i dost organizačně podstatné. Zatímco nyní mají jednotlivé stánky pronajaté obchodníci či firmy, není do budoucna vyloučeno, že by radnice mohla pronajmout tržnici jako celek. Podobnou možnost potvrdil i Milan Jungvirt.  

   Tržnici s desítkou prodejních stánků provozuje radnice sama od roku 1996 na základě nájemních smluv s prodejci. V roce 2012 a 2013 prošla tržnice rozsáhlou rekonstrukcí. Nejprve plochu tržnice zpevnila se vším, co k tomu patří, nákladem 2 596 408 korun včetně DPH akciová společnost Silnice Klatovy. O rok později pořídila radnice nové stánky nákladem 5.130.418 korun včetně daně. Jejich zhotovitelem byl podnik ZRUP Příbram a.s. Náklady na stánky hradí radnice v pěti rovnoměrných ročních splátkách.

   Kontrolu stánků a plochy vymezené pro trhovce má na starosti městská policie. Platí tu tržní řád a ceník pronájmů. Prodávajícím, a v případě potřeby i zákazníkům, slouží společné sociální zařízení a úklidová komora. Uživatelé mají právo toto zařízení využívat, ale také povinnost o ně pečovat. Elektřina a voda jsou zde samozřejmostí.

   Zatím nejnovější aktuální změnou v tržnici je ukončení pronájmu stánku číslo 4 s Jednotou, spotřebním družstvem Volyně, dohodou na žádost Jednoty. Novinkou bude zahájení provozu tzv. palačinkárny v nově pronajatém stánku.    

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist