Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Strakoničtí radní si schválili nákup služebních notebooků

 STRAKONICE - 10. února 2015 - 11:53 - Předkládání podkladových materiálů pro členy městské rady výhradně v elektronické podobě schválili městští radní. Zároveň vyslovili souhlas s nákupem sedmi notebooků pro členy rady za celkovou maximální cenu 73 500 korun. Technika bude využívána pro distribuci a čtení podkladů pro jednání rady. Informoval o tom místostarosta Strakonic Milan Jungvirt.

 Text: Zdeněk Přibyl 

www.dre-kon.cz   

   Hlavním cílem tohoto kroku je podle slov místostarosty Milana Jungvirta elektronizace, a tím i zrychlení komunikace, a v neposlední řadě dosažení úspor za tisk a rozvoz podkladů pro jednání rady. "Jenom na tisku těchto materiálů by se díky využití elektronické pošty mělo ušetřit sto tisíc korun," uvedl Milan Jungvirt.

   Štos podkladů, vytištěných na papírech A4, dosahuje nyní pro každé jednání rady tloušťky zhruba čtyř centimetrů. Nejen proto vítají tento krok k elektronizaci zejména pracovníci odborů strakonické radnice, kteří většinou podklady připravují.

   Počet nových notebooků je zamýšlen jako maximální. "Bude-li někdo z radních chtít pracovat na svém vlastním zařízení, není proti tomu námitek. Nové notebooky zůstanou i v budoucnu na radnici. Možné by také mohlo být jejich odkoupení za cenu běžnou," poznamenal místostarosta.

   Zakoupení notebooků pro členy městské rady je v novým vedením zamýšlené elektronizaci činností na strakonické radnici jedním z prvních kroků. Součástí projektu, který bude projednávat městské zastupitelstvo, je vybavení novou počítačovou technikou postupně například také pro zastupitele. 

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist