Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Kultura  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Strakonice by chtěly mít rozpočet města ještě před Vánocemi

 STRAKONICE - 27. listopadu 2014 - 10:57 - Není náhodou, že na svém prvním zasedání se nově ustavená městská rada zabývala rozpočtem města na příští rok. Ten se začal připravovat na úrovni odborů městského úřadu jako každý rok už od září.

 Text: Tomáš Přibyl

www.dre-kon.cz   Reklama u nás se vyplatí. Více...

   "Na radě šlo o takříkajíc první čtení rozpočtu. Chceme, aby byl vyrovnaný a schválený na posledním letošním jednání zastupitelstva, které bude ve středu 17. prosince," uvedl starosta Strakonic Břetislav Hrdlička. Podle slov místostarosty Strakonic Milana Jungvirta by měli zastupitelé dostat k posouzení a rozhodnutí také návrh rozpočtového výhledu na další roky, což se dosud nedělo.

   Návrh rozpočtu, který se novému vedení dostal jako první do ruky, měl v tu chvíli rozdíl mezi příjmy a výdaji 30 milionů korun. To není nic neobvyklého, protože většina radnic nejprve shromažďuje tzv. zbožná přání, aby následně racionálně posoudila možnosti jejich finančního zajištění.

   To udělali i ve Strakonicích, kde rozebrali původní představy v pracovní verzi rozpočtu s vedoucími odborů městského úřadu. A rozdíl mezi přáními a možnostmi ve finančním vyjádření se hned začal sbližovat. Práce na rozpočtu ovšem bude ještě dost.

   Finanční podoba rozpočtu je samozřejmě důležitá. Ale na co se zaměří z hlediska potřeb občanů? "Chceme zvýšit počet obyvatel našeho města a dostat se na 26 000. Pro víc lidí chceme zajistit víc práce, a chceme, aby lidé bohatli. V plánu máme vytvoření dvou průmyslových zón. V každém případě chceme začít od lidí. Budeme za nimi chodit, ale budou mít i volnou cestu k nám na radnici. Pro ně chceme také zjednodušit fungování městského úřadu, obíhat musí lejstro a ne lidé," vypočítává starosta Strakonic Břetislav Hrdlička a dodává. "Jsme v práci zatím jen pár dnů, proto jde hlavně o naše vize, ale rozhodně uskutečnitelné."

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...