Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Kultura  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 První část rekonstrukce strakonické železniční stanice finišuje

 STRAKONICE - 26. listopadu 2014 - 10:53 - Do své poloviny se blíží rozsáhlá rekonstrukce železniční stanice Strakonice. Zahájena byla  letos v dubnu, bude stát 456 milionů korun bez daně, a dokončena má být příští rok v srpnu. Investorem rekonstrukce je Správa železniční dopravní cesty. Rekonstrukci spolufinancuje Evropská unie. Její příspěvek by měl činit 85 procent uznatelných nákladů.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Jak řekl novinářům Marek Illiaš z tiskového oddělení této správy, nové nástupiště a podchod k němu by měly být hotové a do provozu uvedeny do 10. prosince. Tím bude završena první a rozhodující polovina rekonstrukce strakonické železniční stanice. Velké výluky železniční dopravy, jako byly letos v červenci, už cestující prý nečekají.

   Z hlediska provozu bude nejdůležitější nové zabezpečovací zařízení a nové uspořádání kolejí, které umožní vlakům vjíždět do stanice najednou ze všech směrů. To znamená od Českých Budějovic a Plzně na hlavní trase a na regionálních tratích od Volar a Březnice. 

   Specialitou bude i prodloužený podchod pod kolejemi. Tím budou cestující také díky dvěma výtahům bezbariérově přicházet ke dvěma částečně zastřešeným, dvě stě metrů dlouhým ostrovním nástupištím. Díky jedenáctimilionovému příspěvku strakonické radnice bude podchod prodloužen až ke hřbitovu za nádražím. Bude tedy sloužit víceúčelově.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...