Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Kultura  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Strakonické teplo pro většinu domácností příští rok nezdraží  

 STRAKONICE - 20. listopadu 2014 - 13:22 - Akciová společnost Teplárna Strakonice, v níž probíhá rekonstrukce dvou kotlů na hnědé uhlí z poloviny minulého století, nebude v příštím roce zvyšovat cenu tepla pro většinu domácností. Uvedl to strakonický starosta Břetislav Hrdlička.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   Reklama u nás se vyplatí. Více...

   "S vedením teplárny jsme jednali. Poprosili jsme je, zda by to šlo, nezdražovat v příštím roce teplo domácnostem. A dohodli jsme se," vyjádřil se k jednáním o ceně tepla, která zajímá mnoho strakonických občanů, starosta města Břetislav Hrdlička na první tiskové konferenci nového vedení radnice.

   Zatímco cena tepla v takzvaném sekundárním okruhu jeho odběratelů, do kterého patří většina bytových a rodinných domů a také školy, se tedy nezmění, pro průmyslové a podnikatelské subjekty v primárním odběratelském okruhu teplo zdraží maximálně o zhruba jedno procento.

    Skutečností podle slov asistentky pro vnější vztahy Teplárny Strakonice Jolany Keyzlarové je, že za deset měsíců letošního roku poklesly strakonické teplárně dodávky tepla o 16 procent kvůli teplému počasí. Tento nepříznivý stav společnost řeší vnitřními úsporami a hodlá v tomto trendu pokračovat.

   Další úspory nákladů zejména na opravách výrobního zařízení přinese po svém dokončení nyní probíhající rekonstrukce a modernizace kotlů. Jde přitom ještě o další přínosy - zvýší se účinnost kotlů, sníží produkce emisí, a to umožní teplárně zajistit splnění emisních limitů i po roce 2016.

   Teplárna spolu s radnicí stále plánuje uspořádat Den otevřených dveří pro občany, kterým by ráda přiblížila novou technologii ve výrobě tepla. Zatím to neumožnila situace u rekonstruovaného kotle K1, ale Den otevřených dveří by se mohl uskutečnit možná začátkem příštího roku.

 

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...