Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Kultura  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Propojení cyklostezek pod mostem J. Palacha přinese bezpečí  

 STRAKONICE - 11. listopadu 2014 - 12:30 - Propojení cyklostezek pod mostem Jana Palacha na pravém břehu Volyňky a Otavy v trase strakonické páteřní cyklostezky bylo dalším z úkolů letošního roku. Nákladem 1,95 milionů korun bez DPH propojení vybudoval vítěz výběrového řízení, českobudějovický závod firmy Hochtief CZ od července do konce října. Zbývá dokončit povrchy cyklostezky.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Jedním z hlavních cílů tohoto propojení bylo zvýšení bezpečnosti cyklistů i chodců, kteří tak prakticky nepřijdou do kontaktu s motoristy. Umožní to nově vybudovaná část stezky v úseku 200 metrů o šíři 2,5 metrů s obousměrným provozem. Konstrukce cyklostezky bere v potaz již prováděná protipovodňová opatření.

   "Vzhledem k tomu, jak narůstá doprava, je každá investice do bezpečnosti účelná. Lidí, kteří tráví ve městě svůj volný čas i víkendy, přibývá. Rodiny s dětmi se stále častěji vydávají na procházky podél řeky i na cyklovýlety a díky těmto opatřením se již nebudou muset z opatrnosti centru města vyhýbat," uvedl v době zahájení stavby místostarosta Pavel Pavel.

   Stavbaři museli například vybudovat v řece Volyňce metr širokou ochrannou štětovou stěnu s hrázkou. Přímo pod mostem si splnění úkolu vyžádalo vybudování železobetonového bloku na mikropilotách. Z konstrukčního hlediska šlo o nejnáročnější úsek strakonické páteřní cyklostezky. 

Ze stavby:

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...