Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Kultura  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Bronzový Josef Režný dostane pamětní desku, aby se vědělo 

 STRAKONICE - 5. listopadu 2014 - 12:36 - Úřadující strakoničtí radní schválili pořízení pamětní desky k bustě Josefa Režného v parku za Strakonickým hradem. Deska ze šedé litiny by měla být umístěna v úrovni terénu před podstavcem. Její zhotovení, uvažované zatím ve dvou rozměrech, by se mělo obou případech vejít do padesáti tisíc korun včetně daně.

 Text a ilustrační foto: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Grafický návrh pamětní desky zpracoval městský architekt  David Andrlík. Vyrobí ji společnost Stará huť v Praze, která odlévala rovněž bustu. Text na desku připravila Irena Novotná z odboru rozvoje strakonické radnice a byl konzultován s rodinou Josefa Režného.

   Na desce bude uvedeno: Josef Režný (Strakonice 1924-2012) – sběratel lidových písní, etnomuzikolog a folklorista, propagátor dudáctví a lidových tradic; organizátor folklorního života na Prácheňsku a spoluzakladatel Mezinárodních dudáckých festivalů. Text bude mít rovněž jazykovou mutaci v angličtině a němčině.

   S deskou, ze které by bylo i pro nezasvěceného návštěvníka Strakonic zřejmé, o koho jde a komu je věnován sochařský portrét z bronzu na kamenném podstavci z dioritu, se počítalo. Uvedl to úřadující strakonický místostarosta Pavel Pavel.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...