Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Kultura  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Revitalizace strakonického hřbitova dál pokračuje

 STRAKONICE - 5. listopadu 2014 - 12:32 - Letos pokračují práce na revitalizaci některých objektů na městském hřbitově, který má radnice v majetku už čtyři roky. Znovuoživení se nyní týká chátrající Kaple Nejsvětější Trojice, márnice a hřbitovní zdi. Nedávno jsme se byli s naším fotoaparátem podívat, jak práce na hřbitově pokračují.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Letošní část revitalizace hřbitova si měla původně vyžádat náklady 6 583 000 korun, 85 procent z této částky pokrývá evropská dotace z Regionálního operačního programu. Část hřbitovní zdi opraví město na své náklady. Je vcelku příznačné, že počátkem prázdnin, těsně před zahájení oprav, vypadla ze hřbitovní zdi další část omítky a zdiva. Byl tedy zřejmě nejvyšší čas...

   Jak jsme se dozvěděli na radnici, v rekonstrukcích zkušená dodavatelská firma Sabbia z Prachatic, vítěz výběrového řízení, požádala v říjnu o navýšení rozpočtu o 891 000 korun z důvodu nově se objevivších nutných prací. Radní navýšení po úvaze schválili, včetně prodloužení termínu o jeden měsíc.

   Jedna pobořená zeď už je opravena, na další, která se takříkajíc začala sypat pod rukama, se pracuje, stejně jako v objektu márnice vedle zrestaurované kaple sv. Vojtěcha. Ve své práci pokračují i restaurátoři nástěnných maleb a fresek v Kapli Nejsvětější Trojice. 

   Připomeňme si, že v areálu strakonického hřbitova u kostela sv. Vojtěcha byla důkladně zrekonstruována kaple sv. Vojtěcha už v roce 2012. Dostala novou střechu, vnitřní i vnější omítky, okna, vstupní mříže a řemeslníci se také věnovali odvedení vlhkosti z objektu.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...