Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Kultura  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Strakonice: Koalice Strakonická Veřejnost, ODS, ANO a VPM

 STRAKONICE - 21. října 2014 - 11:22 - Město Strakonice povede po komunálních volbách koalice Strakonická veřejnost, Občanská demokratická strana, ANO a Volba pro město. Vyplývá to z koaliční smlouvy, kterou podepsali představitelé uvedených stran a hnutí v pátek 17. října večer. Informovala o tom ČTK.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Z celkového počtu 21 křesel má nová koalice 12 postů. Starostou by se měl stát lídr Strakonické Veřejnosti Břetislav Hrdlička. Místostarosty by měli být Milan Jungvirt a Helena Brejchová rovněž za Strakonickou veřejnost. Dosavadní starosta Pavel Vondrys, který stál v čele města 16 let a nyní kandidoval za Jihočechy 2012, bude v opozici.

   Strakonická Veřejnost, která vyhrála volby s 29 procenty hlasů, bude mít většinu i v městské radě. Zde jí budou patři čtyři ze sedmi křesel. Strakonice jsou prvním jihočeským městem, které dospělo po komunálních volbách k podpisu koaliční smlouvy stran a hnutí.

    Podepsaná koaliční smlouva je rámcovou smlouvu, která definuje základní předpoklady budoucí spolupráce. Uvádí to tisková zpráva na webu Strakonické veřejnosti. Konečné znění koaliční smlouvy bylo dojednáno ve čtvrtek 16. října, v pátek se k jejímu znění a obsahu souhlasně vyslovily členské základny zúčastněných stran a hnutí.

   Následně koalice vyzve úřadujícího starostu Strakonic Pavla Vondryse, aby svolal ustavující zasedání městského zastupitelstva. To je zatím předběžně naplánováno na čtvrtek 6. listopadu.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...