Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Kultura  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Běh okolo Kuřidla se stal setkáním mnoha generací

 STRAKONICE - 13. října 2014 - 11:45 - Letošní první říjnová sobota, tradiční datum Běhu okolo Kuřidla, vyšla na 4. den v měsíci. Závod se konal jako Memoriál Františka Kováře již počtrnácté. Stovka běžců všech věkových kategorií vyrazila na závodní tratě za chladného, ale pro běžce příjemného počasí. Závod se konal za finanční podpory města Strakonic a Jihočeského kraje a pod záštitou strakonického starosty Pavla Vondryse.

 Text a foto: Jan Škrle

www.dre-kon.cz   Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Ten se akce také tradičně aktivně zúčastnil na trati a poté předal medaile a ceny nejlepším závodníkům na stupních vítězů. Mezi letošními vzácnými hosty byl i Ladislav Matějka, nestor strakonického lyžování, který zavzpomínal na Františka Kováře. Byl u toho i Václav Marek, jeden z průkopníků biatlonu ve Strakonicích.

   Pro letošní ročník připravili organizátoři dvě novinky. Tou první bylo použití elektronické časomíry, které velmi usnadnila a urychlila nejen zpracování výsledků, ale i přihlášení závodníků. Druhou novinkou bylo zavedení nové kategorie pro nejmenší závodníky do 4 let, kteří běželi (za vydatné pomoci rodičů či babiček) stometrovou trať.

   Všichni nejmenší závodníci a závodnice si za své výkony na památku odnesli medaile a pochvalné listy. Nejúspěšnější závodníci v ostatních kategoriích obdrželi diplomy, medaile, poháry a bohaté věcné ceny. Hlavní kategorii mužů na 7 kilometrů vyhrál a putovní pohár získal Martin Hojdekr ze Ski klubu Šumava. 

   Velmi úspěšní byli domácí závodníci pořádajícího Ski klubu Strakonice, kteří vybojovali 10 medailí. Nejúspěšnější z nich byl Matyáš Jánský, který zvítězil v kategorii mladších dorostenců. Na stupně vítězů ho doprovodili Antonín Hanuš a Jan Novák (všichni Ski klub Strakonice). Stříbrné medaile si ve svých kategoriích získali Barbora Bočková, Ondřej Didek a Šimon Jánský a bronzové Barbora Silovská, Vojtěch Silovský, Johanka Hůrková a Jonáš Novotný. 

   "Dík za podporu patří městu Strakonice i Jihočeskému kraji, stejně tak i všem ostatním sponzorům, organizátorům, rozhodčím a pomocníkům, bez kterých by se takový závod nedal uskutečnit. Je to týmová práce. Jsem rád, že celý závod letos proběhl hladce a bez zranění, i za to, že se během let závod stal setkáním mnoha generací nejen strakonických lyžařů," zhodnotil tuto sportovně společenskou akci ředitel závodu Radek Sosna.  

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...