Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Kultura  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Závěr sezóny patřil otevření cyklotrasy Volyňka 

 KUBOVA HUŤ - 5. října 2014 - 10:14 - Otevřením nové cyklotrasy Volyňka v místech nejvýše položené železniční stanice v Čechách na šumavské Kubově Huti a následnou jízdou až do Strakonic skončila v sobotu 4. října letošní jihočeská cykloturistická sezona. V délce 47 kilometrů nabízí cyklotrasa mírný profil, který zvládnou všechny věkové kategorie včetně rodin s dětmi. 

 Text a foto: Ladislav Beran

www.dre-kon.cz   Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Poslední cyklistické kilometry na jihu Čech odstartoval starosta Kubovy Hutě Zbyněk Klose. Šťastnou cestu všem účastníkům popřáli místostarostka Vimperka Jaroslava Martanová, starosta Volyně Václav Valhoda, za Nadaci jihočeských cyklostezek její ředitel Jan Vlášek a Miroslav Sládek, jednatel nadace. Tím byla zároveň ukončena cyklistická sezona na Jihu Čech.

   Otevření nové cyklotrasy Volyňka, pro jejíž vybudování spojila své síly hlavně města Vimperk, Volyně a Strakonice, došlo zároveň k propojení Šumavy s nejdelšími cyklotrasami na českém jihu, Otavskou a Vltavskou. Putovat se nyní dá od pramene Volyňky podél toku řeky k jejímu soutoku s Otavou pod Strakonickým hradem, a tam navázat po Otavské cyklotrase do Písku.

   Na trase cyklotrasy Volyňka jsou k vidění zajímavosti jako místo odstřelu posledního vlka na Šumavě, kaple sv. Kříže v Klášterci, působivý je také   průjezd branou Šumavy ve Vimperku po jedné z větví Zlaté stezky. Ve Čkyni uchvátí poutníka opravená synagoga, dále zase Malenický kostel sv. Jakuba Většího. Volyně láká na procházku starou radnicí, aby v cíli ve Strakonicích nabídl k návštěvě své úžasné prostory zdejší hrad.

   Na trase je šest odpočinkových míst vybavených nářadím pro cvičení a protažení údů. Ve městech je kromě občerstvení k dispozici i cykloservis a další místa k odpočinku. Šťastnou cestu přeje i redakce!

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...