Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Kultura  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Královnu Velikonočního ostrova s doprovodem uvítá hrad

 STRAKONICE - 17. září 2014 - 11:10 - V závěru tohoto týdne poctí město na soutoku Otavy a Volyňky návštěvou královna Velikonočního ostrova Taurama Analola Hey Rapu se svým doprovodem. Stane se tak při tanečním a hudebním vystoupení v rámci Rapa Nui projektu, které se odehraje v pátek 19. září od 19:30 v Rytířském sále strakonického hradu.

 Text: Zdeněk Přibyl, ilustrační foto: Milada Přibylová

www.dre-kon.cz   Reklama u nás se vyplatí. Více...

   O mimořádné kulturní akci informovala mluvčí radnice ve Strakonicích Marie Kotlíková. Osobní záštitu nad večerem spojeným také s přednáškou převzala Jeho Excelence Rodrigo Gaete, velvyslanec Chilské republiky v Praze, zastupující zájmy Velikonočního ostrova. 

   Představení je výrazem podpory kulturního rozvoje Velikonočního ostrova. Není bez zajímavosti, že dosud nebylo rozluštěno původní písmo jazyka Rapa Nui. Sami obyvatelé ostrova obyvatelé se nazývají Rapanuici. Mají jedinou, ale úchvatnou možnost předávat své kulturní dědictví tancem a zpěvem.

   Devatenáctiletá královna Velikonočního ostrova Taurama Analola Hey Rapu je velvyslankyní kultury ostrova Rapa Nui. Ten po světě proslavil zejména český cestovatel a výzkumník Pavel Pavel ze Strakonic, který tu rozpohyboval zdejší tajemné kamenné sochy moai.

   V České republice královna Rapa Nui vystoupí například v televizním programu a stane se rovněž tváří módního víkendu. Nu a my ji můžeme vidět přímo ve Strakonicích v doprovodu jejích tanečníků. Ilustrační snímek je z vystoupení souboru Rapa Nui na letošních červnových Slavnostech Zlaté stezky v Prachaticích. 

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...