Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Kultura  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Naše ulice, naše volba - pro Týden mobility ve Strakonicích

 STRAKONICE - 16. září 2014 - 11:07 - Naše ulice, naše volba. Takové je motto právě zahájeného Evropského týdne mobility, který se uskuteční od 16. do 22. září. Strakonice se do něho zapojují už potřinácté. Součástí programu je i Evropský den bez aut. Ve Strakonicích má opět podobu jízdy na dopravních prostředcích poháněných vlastní silou. Sraz je dnes 16. září v 16:30 u tribuny stadionu Na Sídlišti. Startéři pošlou pestrý peloton účastníků různého věku na jízdu městem v 17:00.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Evropský týden mobility je kampaň pro občany měst a obcí, která má za cíl upozornit na problémy se stále narůstající automobilovou dopravou. A nejen to. Záměrem je také podnítit potřebné změny v chování lidí i třeba úřadů, cílené na vytvoření udržitelnější dopravní strategie ve městech a obcích.

   Součástí této kampaně bude ve Strakonicích ve čtvrtek 18. září Běh naděje se startem v 8:00 na strakonickém hradě. Tento běh je už tradiční humanitární akcí na podporu boje proti rakovině.

   Na sobotu 20. září organizuje turistický oddíl Husot výlet do zoo v Plzni a do tamního Dinoparku. Sraz účastníků bude v 8:30 hodin před vlakovým nádražím. Podrobnosti rád poskytne Milan Hankovec na telefonním čísle 737 825 521.

   V neděli 21. září bude na programu další kolo questingové hra Strakonická šifra. Zábavně naučná hra spojená s hledáním pokladu se odehraje na hradě, v jeho okolí a na Podskalí. Soutěžit se bude o pěkné odměny.

   Jak je už ve Strakonicích rovněž zvykem, zkrátka nepřijde ani sčítání dopravy na nejvíce zatížených křižovatkách ve městě. To se uskuteční v pondělí 22. září a zapojí se do něho žáci základních škol. "Velet" mu budou odborníci z odboru životního prostředí strakonické radnice ve spolupráci s Městskou policií, Policií ČR, Českým červeným křížem, sportovní organizací STARZ Strakonice, přidá se i Husot a Občanské sdružení Cestou vůle.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...