Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Kultura  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Procházka Strakonicemi za úplňku a světelné proměny hradu

 STRAKONICE - 6. září 2014 - 20:37 - Strakonická radnice zve všechny citlivé duše k unikátní prohlídka města za magického úplňku. Stane se tak v úterý 9. září. Začátek vycházky bude v 19:00 u městského opevnění pod Rennerovými sady. Informovala o tom mluvčí radnice Marie Kotlíková.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Příznivci historie, divadla, hudby a veškerého tajemna by si určitě měli přijít na své. Prohlídka bude mít podle organizátorů několik zastavení. První bude u kapličky sv. Jana Nepomuckého, druhé u pomníku Mistra Jana Husa, další na Velkém náměstí, v ulici Kochana z Prachové, cesta povede přes Ostrov, kolem kostela sv. Markéty a také Na Dubovec.

   "Věděli byste například, že ke kapličce sv. Jana Nepomuckého se váže pověst o malém němém chlapci, který se zázračně rozmluvil? Chtěli byste potkat písaře z doby Mistra Jana Husa? Rádi byste si poslechli kramářské písně a viděli šermířský souboj nebo působivou stínohru? Umíte si představit, jak by vypadalo celé oživlé sousoší Na Dubovci – Jan Hus, Jan Žižka, král Jiří z Poděbrad a ostatní velikáni našich dějin?" - naznačují organizátoři, o co při noční vycházce také půjde.

   Její cíl bude na strakonickém hradě. Tam bude připraveno speciální noční osvětlení, jehož podstatou budou světelné proměny hradních dominant zejména na druhém hradním nádvoří. Vyniknout by měly nejlépe po výraznějším setmění, takže asi po půl deváté. 

   Pořadatelé tajemně hovoří také o jistém chutném překvapení. Pokud byste však zvědavost neudrželi na uzdě, více informací vám poskytne Informační centrum Strakonice, které má telefon 383 700 700.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...