Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Kultura  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Zahájení nového školního roku klepe na dveře, opravy finišují

 STRAKONICE - 28. srpna 2014 - 11:13 - Už příští týden začne nový školní rok. Není divu, že také ve strakonických mateřských a základních školách finišuje většina zbývajících údržbářských a stavebních prací, které se rozběhly o prázdninách. Podle slov místostarostky Strakonic Ivany Říhové na ně radnice z vlastních prostředků města vynaložila letos téměř deset milionů korun.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Polovinu těchto prostředků "spolkne" v dobrém slova smyslu Základní škola Dukelská, která prochází největší rekonstrukcí. Týká se hlavně tzv. spojovacího krčku mezi hlavní budovou a objektem pro první stupeň, ve kterém byla před časem naměřena vysoká koncentrace zdraví škodlivého azbestu. Zpozdilo se už zahájení prací z důvodu nutnosti opakovat výběrové řízení. Dodavatelem prací je tu strakonická stavební firma Prima.

   "Od počátku prázdnin postupně proběhla demontáž obvodového pláště krčku, oken a závadných takzvaných boletických panelů. V současné době je vybourán otvor pro schodiště, který bude spojovat hlavní budovu a budovu prvního stupně," popsal novinářům průběh rekonstrukce investiční technik radnice Jaroslav Houska.

   Krček v ZŠ Dukelská bude místem, kde budou stavební práce pokračovat i po prázdninách. Žáci se tak budou muset začátkem nového školního roku potýkat s menším omezením. Vstup do školy během září bude zezadu kolem hřiště, tam kde je tělocvična, protože to je nejméně nákladný způsob.

   Větší stavební úpravy probíhají také ve strakonické Základní škole Krále Jiřího z Poděbrad. Žáci i učitelé se tam mohou od nového školního roku těšit na zrekonstruované zázemí tělocvičny. Na tuto stavební akci byla vyčleněna z rozpočtu města částka dva miliony korun.

   Další stavební práce se odehrávají v Základní škole Povážská. Tady však nejde o rekonstrukci nové budovy, ale o úpravy prostranství kolem školy. Týká se hlavně parkových úprav, a také doplnění herních prvků ve školní zahradě.

   Menších stavebních oprav se dočkaly také strakonické mateřské školky. Například Mateřská škola Holečkova dostala nová okna. Sociální zařízení v Mateřské škole A. B. Svojsíka, která nese jméno po zakladateli českého skautingu, prošlo o prázdninách rozsáhlou rekonstrukcí také v souvislosti se zvýšením kapacity školky.

   Převážná většina prázdninových oprav ve školských zařízení ve Strakonicích už je v tuto chvíli buď hotová, nebo se stihne do začátku školního roku. Pouze v ZŠ Dukelské je termín dokončení prací do 20. října. Uvedla to místostarostka Ivana Říhová.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...