Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Kultura  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Pivovar DUDÁK přispívá milionem korun na dudácký festival  

 STRAKONICE - 21. srpna 2014 - 12:35Tři miliony korun dá letos DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice na kulturu a sport ve městě. Především je generálním partnerem XXI. Mezinárodního dudáckého festivalu, který se ve Strakonicích koná od 21. do 24. srpna. Pivovar na něj přispívá částkou jeden milion korun. Informoval o tom ředitel pivovaru a předseda představenstva Jaroslav Tůma.

 Text: Zdeněk Přibyl, foto: Tomáš Přibyl

www.dre-kon.cz   Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Ze skutečnosti, že je pivovar DUDÁK i v roce 2014 největším sponzorem kulturních a sportovních akcí na Strakonicku, má užitek celý region. Díky dobrému hospodaření zůstává i letos nejštědřejším sponzorem a podporovatelem dlouhé řady sportovních akcí a klubů, miliony korun posílá i do strakonické kultury.

   Největší sumu poskytnou letos pivovarští po třetí v řadě za sebou organizátorům XXI. Mezinárodního dudáckého festivalu, který svou dlouholetou tradicí stejně jako pivovar ke Strakonicím neodmyslitelně patří. Festival je svým rozsahem a zaměřením pouze na dudy jednou z největších akcí svého druhu v celosvětovém měřítku.

   Minulý ročník dudáckého festivalu před dvěma lety (koná se každý sudý rok) navštívilo více než 30 tisíc lidí doslova z celého světa. "Jsme pyšní na to, že peníze, které pivovar vydělává, vracíme touto formou zpátky do našeho regionu. Tím mají z našich úspěchů prospěch všichni,“ říká Jaroslav Tůma, ředitel pivovaru Dudák. Ten je posledním tradičním městským pivovarem v Čechách.

   "Pro kulturní a sportovní život ve Strakonicích je existence a současná ekonomická kondice pivovaru DUDÁK naprosto nezbytná. Jako prosperující firma si může dovolit dlouhodobě sponzorovat řadu důležitých aktivit, které ve Strakonicích připravujeme pro místní i turisty. Z dnešního pohledu jsme opravdu moc rádi, že jsme strakonický pivovar získali do vlastnictví města," uvedl starosta Strakonic Pavel Vondrys.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...