Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Kultura  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Strakonický protiletadlový raketový oddíl cvičil v Boleticích  

 STRAKONICE - 15. srpna 2014 - 15:15 - V jihočeských Boleticích absolvovali minulý týden příslušníci 252. protiletadlového raketového oddílu ze Strakonic důležité cvičení. Zažili při něm dvě premiéry. Informuje o nich na webových stránkách pluku tisková a informační důstojnice 25. protiletadlového raketového pluku kapitánka Jana Samcová.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Tou první premiérou byla podle jejích slov střelba na nový typ imitovaného vzdušného cíle, druhou pak zapojení úplného systému průzkumu, velení a řízení do bojových střeleb z protiletadlových raketových kompletů RBS-70. 

   Pro laickou představu - operátoři kompletů RBS-70 působí na rukáv dlouhý pět metrů, o průměru zhruba 60 centimetrů, který za sebou táhne model letadla na padesátimetrovém laně. Po zasažení cíle letadlo přistane, připne se nový rukáv a po vzletu vojáci pokračují ve střelbě. S podobnými typy cílů se příslušníci oddílu setkali už během svých prvních střeleb, které před časem absolvovali ve Švédsku v letech 2007 a 2008. 

   "Do střeleb se zapojilo i průzkumné čidlo RVR, které strakonický útvar získal do výzbroje letos v dubnu a završil tím tak několikaletou etapu výstavby úkolového uskupení pozemní protivzdušné obrany dle standardů NATO. Celý systém od identifikace cíle až po samotné vystřelení rakety tak při cvičení fungoval stejně jako při reálné bojové situaci," uvádí se na webu pluku.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...