Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Kultura  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Přípravy severního dopravního půloblouku pořád pokračují   

 STRAKONICE - 7. srpna 2014 - 11:25 - Jako severní dopravní půloblouk jsme si zvykli nazývat dlouho plánované kvalitní propojení současných  silnic první třídy I/4 Praha – Strážný a I/22 Vodňany – Domažlice procházejících Strakonicemi. To má významně ulehčit městu od tranzitní dopravy. Uvažovat se o něm začalo před dobrými osmdesáti roky. V současné době, i když se to každému nezdá, přípravy na zahájení výstavby obchvatu pokračují a dokonce nabírají na tempu.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Podle slov starosty Strakonic Pavla Vondryse by obchvat o délce 1 540 metrů se třemi malými okružními křižovatkami měl podle odhadů provedených v roce 2012 stát více než 400 miliónů korun. Je patrné, že dnes bude tato částka zřejmě vyšší. Jedná se o jednu z prioritních staveb tohoto typu v Jihočeském kraji, která bude plně v režii státu. Velením příprav a pozdější stavby je pověřeno Ředitelství silnic a dálnic České republiky (ŘSD), které je státní příspěvkovou organizací.

   "Nová komunikace přinese zlepšení a zpřehlednění dopravní situace ve městě a zajistí obyvatelům větší bezpečnost. Nemalý význam bude mít také omezení hluku, prašnosti a snížení koncentrace výfukových plynů přímo v centru Strakonic," uvedl starosta Pavel Vondrys.

   Pokračování příprav na zahájení výstavby severního dopravního půloblouku ve Strakonicích nám potvrdila další informace ze zdejší radnice poskytnutá její mluvčí Marií Kotlíkovou. Podle ní Ředitelství silnic a dálnic ČR požádalo město Strakonice o výpůjčku části vybraných pozemků z důvodu vybudování protihlukového opatření v souvislosti se stavbou "I/22 Strakonice", a to na dobu určitou pěti let. Rada města žádost projednala, odsouhlasila a pověřila starostu Pavla Vondryse podpisem příslušné smlouvy.

   V této souvislosti stojí rozhodně za zmínku, že Město Strakonice se snaží tuto investici maximálně podpořit. Podílelo se například finančně na vypracování projektové dokumentace, dále se zavázalo vykoupit za stejných podmínek jako ŘSD zbytky nevyužitelných pozemků, pokud o to budou mít jejich vlastníci zájem.  

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...